ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το θέμα των Παλαιστινίων συζήτησε ο Ερντογάν με Πρόεδρο Μαλαισίας και Εμίρη Κατάρ

Το θέμα των Παλαιστινίων συζήτησε ο Ερντογάν με Πρόεδρο Μαλαισίας και Εμίρη Κατάρ

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του της Μαλαισίας και τον Εμίρη του Κατάρ, είχε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τους οποίους συζήτησε τις διμερείς τους σχέσεις αλλά και τις επιθέσεις του Ισραήλ στο τζαμί Αλ Ακσά και τους Παλαιστίνιους, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.


Αναφέρεται ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία ο Ερντογάν είπε πως Τουρκία και Μαλαισία πρέπει να είναι μια φωνή κατά του Ισραήλ ενόψει της δίωξης που υπέστησαν οι Παλαιστίνιοι. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον εμίρη του Κατάρ ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε, προστίθεται, τη σημασία του έργου των δύο χωρών για την κινητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης ενάντια στις επιθέσεις του Ισραήλ.

Εξάλλου σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι καταδικάζει έντονα τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, που "προκάλεσαν τον θάνατο πολλών αθώων ανθρώπων συμπεριλαμβανομένων των παιδιών". Είναι σαφές, αναφέρεται, "ότι οι επιθετικές και προκλητικές πολιτικές του Ισραήλ δεν θα συμβάλουν στις προσπάθειες τερματισμού της βίας στη Μέση Ανατολή και στην εξασφάλιση του διαλόγου και συμφιλίωσης”. Προστίθεται ότι “πρέπει να διασφαλιστεί ότι η ισραηλινή Κυβέρνηση συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να καταστείλει τα νόμιμα δικαιώματα και τις απαιτήσεις του παλαιστινιακού λαού, χρησιμοποιώντας δυσανάλογη δύναμη και να τερματίσει αμέσως τέτοιες στρατιωτικές μεθόδους, που δεν εξυπηρετούν κανένα άλλο σκοπό παρά αυξάνουν την εχθρότητα και την ένταση στην περιοχή”.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πραγματοποιεί τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον ΓΓ του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) καθώς και τους ομολόγους του στις χώρες της περιοχής και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν στο ΟΗΕ, τον ΟΙΔ και άλλες διεθνείς πλατφόρμες για τη μείωση της ένταση.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top