Το θέμα των Παλαιστινίων συζήτησε ο Ερντογάν με Πρόεδρο Μαλαισίας και Εμίρη Κατάρ

Το θέμα των Παλαιστινίων συζήτησε ο Ερντογάν με Πρόεδρο Μαλαισίας και Εμίρη Κατάρ

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του της Μαλαισίας και τον Εμίρη του Κατάρ, είχε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τους οποίους συζήτησε τις διμερείς τους σχέσεις αλλά και τις επιθέσεις του Ισραήλ στο τζαμί Αλ Ακσά και τους Παλαιστίνιους, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.


Αναφέρεται ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία ο Ερντογάν είπε πως Τουρκία και Μαλαισία πρέπει να είναι μια φωνή κατά του Ισραήλ ενόψει της δίωξης που υπέστησαν οι Παλαιστίνιοι. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον εμίρη του Κατάρ ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε, προστίθεται, τη σημασία του έργου των δύο χωρών για την κινητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης ενάντια στις επιθέσεις του Ισραήλ.

Εξάλλου σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι καταδικάζει έντονα τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, που "προκάλεσαν τον θάνατο πολλών αθώων ανθρώπων συμπεριλαμβανομένων των παιδιών". Είναι σαφές, αναφέρεται, "ότι οι επιθετικές και προκλητικές πολιτικές του Ισραήλ δεν θα συμβάλουν στις προσπάθειες τερματισμού της βίας στη Μέση Ανατολή και στην εξασφάλιση του διαλόγου και συμφιλίωσης”. Προστίθεται ότι “πρέπει να διασφαλιστεί ότι η ισραηλινή Κυβέρνηση συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να καταστείλει τα νόμιμα δικαιώματα και τις απαιτήσεις του παλαιστινιακού λαού, χρησιμοποιώντας δυσανάλογη δύναμη και να τερματίσει αμέσως τέτοιες στρατιωτικές μεθόδους, που δεν εξυπηρετούν κανένα άλλο σκοπό παρά αυξάνουν την εχθρότητα και την ένταση στην περιοχή”.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πραγματοποιεί τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον ΓΓ του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) καθώς και τους ομολόγους του στις χώρες της περιοχής και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν στο ΟΗΕ, τον ΟΙΔ και άλλες διεθνείς πλατφόρμες για τη μείωση της ένταση.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν-Σήμερα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών και τα μηνύματα που στέλνει η Ολγκίν, πριν από την τριμερή

Κυπριακό: Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν-Σήμερα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών και τα μηνύματα που στέλνει η Ολγκίν, πριν από την τριμερή

Η νέα συνάντηση σήμερα, του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία το Κυπριακό διατηρείται στο διπλωματικό προσκήνιο, χωρίς όμως να διακρίνεται ακόμη καθαρός δρόμος προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE