ΠΑΡΑ-THEMA

Φάσκεις και αντιφάσκεις κύριε Αναστασιάδη

Φάσκεις και αντιφάσκεις κύριε Αναστασιάδη

Ακούσαμε την Τρίτη 11/5, μετά τους πανηγυρισμους του πρωταθλήματος, τον πρωτεύον της χώρας 2 μόλις ημέρες μετά το τρίτο lockdown και την παράλυση των πάντων για ακόμα μια φορά μέσα σε 1 χρόνο, να διατείνεται ότι, κακώς παραβιαστηκαν τα μέτρα αλλά《να αναλογιστούμε και τα αισθήματα ενός φίλαθλου κόσμου ο οποίος μετά από 11 χρόνια είδε την ομάδα του να κερδίζει》.

Το πρόβλημα βέβαια σοφέ ηγέτη, δεν είναι ότι πανηγύριζαν την επιτυχία τους οι οπαδοί της Ομονοιας. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ είμαστε θεατές τον τελευταίο ενάμιση και πλέον χρόνο ενός έργου επιστημονικής φαντασίας, με αναγκαστικό εγκλεισμό, τεστ, εμβόλια, μηνύματα και κερφιου, τον κόσμο που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για τον χειρισμό της πανδημίας, για τη διαφθορά, για τα χρυσά διαβατήρια και για την οικονομία, τον έχουμε συλλάβει, καταγγείλει, αναγκάσει να πληρώσει πρόστιμο, τον φιμώσαμε, τον τυφλώσαμε (κυριολεκτικά με εκτόξευση νερού από υδροβολο όχημα και μεταφορικά με την διοχέτευση των πληροφοριών που θέλουμε), τον αναχαιτισαμε.

Φάσκεις και αντιφάσκεις κ.Αναστασιάδη. Γιατί ενώ αναλογιστηκατε τα αισθηματα ενός φίλαθλου κόσμου, δεν αναλογιστηκατε με τον ίδιο τρόπο τα αισθήματα της Αναστασίας που παρολίγο να μείνει τυφλή και της κάθε Αναστασίας που ήθελε να διαδηλώσει για τις βασικές της ελευθερίες, για τη διαφθορά στο καταποντισμένο της νησί, για τα χρυσά διαβατήρια, τα αισθήματα του κάθε μεροκαματιάρη που χρεώνεται με πρόστιμα για το ελάχιστο παράπτωμα εν σχέση με τον κορονοιό…

Φασκεις και αντιφάσκεις κ.Αναστασιάδη και στο βωμό της δημοτικότητας θυσιάζεις ελευθερίες, τους πολίτες της χώρας σου, το πλήρωμα του καραβιού που σου εμπιστεύτηκε ετούτος ο λαός να οδηγήσεις σε ασφαλή προορισμό, όσους πορεύονται δίπλα σου, πίσω σου, απέναντι σου, το ίδιο σου το κόμμα, συνεργάτες, υποστηρικτές, πολέμιους σου. Στο βωμό της δημοτικότητας, της φήμης, της υστεροφημίας.

Η δημοτικότητα όμως δεν ισοδυναμεί και με τη δημοφιλία, την αγάπη δηλαδή για τον δήμο, την κοινωνία, την δημοκρατία, τους πολίτες, που οφείλει να προσδοκεί και να εφαρμόζει ο πρωτος πολίτης του Κράτους.

Γιατί, καλά έκαναν οι οπαδοί της Ομονοίας και το πανηγύριζαν. Όπως καλά έκαναν και όσοι διαδήλωσαν έξω από το Προεδρικό και τη Βουλή για τα κακώς έχοντα. Εκείνοι όμως δεν έτυχαν της ‘κατανόησης’ σας κύριε Πρόεδρε. Εκείνοι κτυπήθηκαν, ταπεινώθηκαν, καταγγέλθηκαν, έφταιξαν, πλήρωσαν και πληρώνουν.
Όχι κύριε Αναστασιάδη. Φάσκεις και αντιφάσκεις και καλύτερα να μην τοποθετείσαι καθόλου γιατί εμπαίζεις εμφανώς τη νοημοσύνη μας σε μια ανέλπιδη προσπάθεια στην υστεροφημία.

Γιατί το είπαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: Πρέπει πρώτα να έχεις γίνει κωπηλάτης πριν πάρεις στα χέρια σου το τιμόνι (Ερέτην χρήναι πρώτα γενέσθαι πριν πηδαλίοις επιχειρείν). Και εσείς από ότι φαίνεται δεν έχετε ξανά κωπηλατήσει.

Α.Χ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top