ΓΕΝ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Εξηγεί γιατι ανεστάλη διώξη πολίτη που συμμετείχε σε διαμαρτυρία- Τι διευκρινίζει για τα Διατάγματα

ΓΕΝ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Εξηγεί γιατι ανεστάλη διώξη πολίτη που συμμετείχε σε διαμαρτυρία- Τι διευκρινίζει για τα Διατάγματα

Ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας σε σχέση με υπόθεση που αφορά σε παραβίαση Διαταγμάτων βάσει του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου

Αναφορικά με δημοσιεύματα και συζητήσεις σχετικά με υπόθεση που παρουσιάστηκε ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου και αφορά σε παραβιάσεις των Διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας, τα οποία και εκδίδονται με βάση τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο, και προς αποκατάσταση των όποιων παρερμηνειών, η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας σημειώνει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας αποφάσισε την αναστολή της ποινικής δίωξης του κατηγορουμένου, για τον λόγο ότι από το σύνολο της προσκομισθείσας μαρτυρίας που τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, δεν φαινόταν να στοιχειοθετείται, εκ πρώτης όψεως, υπόθεση.

Διευκρινίζεται ότι οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν από την υπεράσπιση περί αντισυνταγματικότητας και μη νομιμότητας των επίδικων Διαταγμάτων, απορρίπτονται από τον Γενικό Εισαγγελέα και ουδεμία σχέση έχουν με την απόφασή του για καταχώρηση αναστολής ποινικής δίωξης, η οποία, όπως λέχθηκε πιο πάνω, στηρίχθηκε αποκλειστικά σε άλλο παράγοντα. Συνακόλουθα, η απόσυρση της υπόθεσης ουδεμία σχέση έχει με την αποφυγή της συζήτησης για την αντισυνταγματικότητα των Διαταγμάτων, η συνταγματική πτυχή των οποίων θα κριθεί σε άλλες υποθέσεις που βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Υπόθεση χρυσών διαβατηρίων – Θα ασκήσει έφεση η Νομική Υπηρεσία

LIVE: Υπόθεση χρυσών διαβατηρίων – Θα ασκήσει έφεση η Νομική Υπηρεσία

Η Νομική Υπηρεσία μελετά την απόφαση της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, σε σχέση με την υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων μετά την αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης που οδήγησε στην αθώωση του πρώην προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, και τον πρώην βουλευτή και επιχειρηματία, Χριστάκη Τζιοβάνη. Αναμένονται οι αποφάσεις του γενικού και του βοηθού γενικού εισαγγελέα που θα ξεκαθαρίσουν αν η χθεσινή απόφαση συνιστά και το οριστικό τέλος της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου η οποία αποτελείται από 170 σελίδες, λήφθηκε κατά πλειοψηφία με 2 ψήφους υπέρ και 1 ψήφο κατά. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE