ΓΕΝ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Εξηγεί γιατι ανεστάλη διώξη πολίτη που συμμετείχε σε διαμαρτυρία- Τι διευκρινίζει για τα Διατάγματα

ΓΕΝ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Εξηγεί γιατι ανεστάλη διώξη πολίτη που συμμετείχε σε διαμαρτυρία- Τι διευκρινίζει για τα Διατάγματα

Ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας σε σχέση με υπόθεση που αφορά σε παραβίαση Διαταγμάτων βάσει του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου

Αναφορικά με δημοσιεύματα και συζητήσεις σχετικά με υπόθεση που παρουσιάστηκε ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου και αφορά σε παραβιάσεις των Διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας, τα οποία και εκδίδονται με βάση τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο, και προς αποκατάσταση των όποιων παρερμηνειών, η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας σημειώνει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας αποφάσισε την αναστολή της ποινικής δίωξης του κατηγορουμένου, για τον λόγο ότι από το σύνολο της προσκομισθείσας μαρτυρίας που τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, δεν φαινόταν να στοιχειοθετείται, εκ πρώτης όψεως, υπόθεση.

Διευκρινίζεται ότι οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν από την υπεράσπιση περί αντισυνταγματικότητας και μη νομιμότητας των επίδικων Διαταγμάτων, απορρίπτονται από τον Γενικό Εισαγγελέα και ουδεμία σχέση έχουν με την απόφασή του για καταχώρηση αναστολής ποινικής δίωξης, η οποία, όπως λέχθηκε πιο πάνω, στηρίχθηκε αποκλειστικά σε άλλο παράγοντα. Συνακόλουθα, η απόσυρση της υπόθεσης ουδεμία σχέση έχει με την αποφυγή της συζήτησης για την αντισυνταγματικότητα των Διαταγμάτων, η συνταγματική πτυχή των οποίων θα κριθεί σε άλλες υποθέσεις που βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Δύσκολη η σημερινή μέρα - Στόχος η επανέναρξη συνομιλιών» - Όσα δήλωσε για κάθοδο Γκουτέρες

ΠτΔ: «Δύσκολη η σημερινή μέρα - Στόχος η επανέναρξη συνομιλιών» - Όσα δήλωσε για κάθοδο Γκουτέρες

Οι ήρωές μας ορίζουν το χρέος και την ευθύνη όλων μας να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, δήλωσε, τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Αναφερόμενος στην κάθοδο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, υπογράμμισε ότι στόχος είναι η σύγκληση διευρυμένης διάσκεψης, κατά την οποία θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο όπου διακόπηκαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE