Τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το Ισραήλ

Τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το Ισραήλ

Τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ, αλλά προσγειώθηκαν στη Μεσόγειο, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο 13 TV μετέδωσε αρχικά τη ρίψη ρουκετών από τον Λίβανο προς το Ισραήλ.

Δήμαρχος ισραηλινής πόλης που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου ανέφερε επίσης πως εκτοξεύτηκαν τρεις ρουκέτες, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Στην κόλαση του πολέμου η Ιερουσαλήμ: Ενισχύει τις στρατιωτικές δυνάμεις το Ισραήλ - Στους 87 οι νεκροί στη Γάζα

Κορυφώνεται η βιαιότητα στην Ιερουσαλήμ, με τις εχθροπραξίες να δημιουργούν φόβους για ευρείας κλίμακας σύρραξη, τους νεκρούς να αυξάνονται με δραματικό ρυθμό και ανάμεσα σε αυτούς να βρίσκονται παιδιά.

Οι Ισραηλινοί κλιμακώνουν τις επιθέσεις, ενώ η Χαμάς συνεχίζει να εκτοξεύει πυραύλους.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, ενέκρινε την κινητοποίηση επιπλέον 9.000 εφέδρων, εν μέσω της κλιμακούμενης βίας στην περιοχή.

Οι επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στην νότια και κεντρική περιφερειακή διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων, μεταξύ άλλων, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Την Τρίτη το Ισραήλ κινητοποίησε 5.000 εφέδρους. Νωρίτερα σήμερα το Ισραήλ ανέπτυξε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών.

Ο Γκαντζ διέταξε επίσης την αποστολή ενισχύσεων στις δυνάμεις ασφαλείας των «μικτών» πόλεων, όπου ζουν μαζί Εβραίοι και Άραβες, καθώς από την Τρίτη σημειώνονται ταραχές.

Ο στρατός είπε ότι περίπου 1.750 ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί από τη Γάζα προς το Ισραήλ από τη Δευτέρα το βράδυ.

Επτά Ισραηλινοί και 87 άνθρωποι στην Γάζα έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλες οι ραγδαίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα: O Μαδούρο είναι ο νόμιμος εκλεγμένος ηγέτης της χώρας, δεν θα γίνουμε αποικία, δήλωσε η αντιπρόεδρος

Όλες οι ραγδαίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα: O Μαδούρο είναι ο νόμιμος εκλεγμένος ηγέτης της χώρας, δεν θα γίνουμε αποικία, δήλωσε η αντιπρόεδρος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα καθώς οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν επίθεση σε αεροδρόμια, λιμάνια και στρατιωτικές βάσεις στο Καράκας και σε άλλες περιοχές της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η μεγάλης κλίμακας αμερικανική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο και της συζύγου του, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν αεροπορικώς εκτός της χώρας τους. Το Καράκας κατήγγειλε την αμερικανική επίθεση και το καθεστώς ανακοίνωσε την κήρυξη κατάστασης εθνικής ανάγκης. Παρακολουθείστε live όλες τις εξελίξεις

BEST OF TOTHEMAONLINE