ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξάνονται οι πτήσεις στον αερολιμένα Πάφου

Αυξάνονται οι πτήσεις στον αερολιμένα Πάφου

Συνολικά 36 πτήσεις πραγματοποιούνται από το αεροδρόμιο Πάφου την τρέχουσα εβδομάδα (10 – 16 Μαΐου),  σύμφωνα με πληροφορίες από την Hermes Airports.


Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται πτήσεις προς Γαλλία, Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Χανιά), Ισραήλ, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία,  Ρωσία (10 προορισμοί μεταξύ των οποίων Καζάν, Μόσχα και Αγία Πετρούπολη κ.ά.), Ουκρανία και Βρετανία. Οι πτήσεις πραγματοποιούνται από τις αεροπορικές εταιρείες Ryanair, El Al Israel Airlines, Israir, Rossiya, S7 Airlines, Ural Airlines.
 
Την ερχόμενη εβδομάδα (17-23 Μαΐου), οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Πάφου αυξάνονται σε 43 και περαιτέρω σε 57 την τελευταία εβδομάδα του μήνα. 

Όπως αναφέρει η Hermes Airports, η αύξηση οφείλεται κυρίως στην προσθήκη δρομολογίων από και προς τα βρετανικά αεροδρόμια, με βάση τον προγραμματισμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή από τις αερογραμμές, ο οποίος πάντως υπόκειται σε ενδεχόμενες αλλαγές αναλόγως της επιδημιολογικής εικόνας στην Κύπρο και το εξωτερικό.
 
Συγκεκριμένα, στις 19 Μαΐου ξεκινά πτήσεις από/προς Πάφο η British Airways, τέλη Μαΐου ξεκινά η Easyjet, ενώ η TUI Airways και η Jet2 εντάσσουν τις πτήσεις τους προς και από Πάφο στις 9 και 25 Ιουνίου αντίστοιχα, με βάση τον προγραμματισμό που έχουν αυτή την στιγμή. 

Εξάλλου, τον Ιούνιο εξάλλου αρχίζουν αρκετές πτήσεις και από αεροδρόμια της Πολωνίας, ενώ προστίθενται δρομολόγια και από Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, ελληνικά νησιά, Ιορδανία, Ολλανδία, Ρουμανία και Σλοβακία.
 
Επιπρόσθετα τον Ιούνιο, αναμένεται περαιτέρω αύξηση του συνολικού αριθμού των πτήσεων στο Αεροδρόμιο Πάφου, με 98 πτήσεις τη βδομάδα την πρώτη εβδομάδα του μήνα, που σταδιακά φτάνουν τις 145 στα μέσα και τις 215 στα τέλη του μήνα.

Εξάλλου, εκπρόσωπος της Hermes Airports ανέφερε στο ΚΥΠΕ, πως το αεροδρόμιο Πάφου έχει ξανά επιβατικές πτήσεις εδώ και ενάμιση μήνα και, αν και οι αριθμοί είναι ακόμα πολύ μικροί συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές, εντούτοις αισιοδοξούν ότι, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, σταδιακά και όσο προχωρούμε προς το καλοκαίρι οι πτήσεις θα αυξηθούν, ενισχύοντας σημαντικά τον τοπικό τουρισμό. 

Πρόσθεσε ακόμη πως υπάρχει ζήτηση, αναφέροντας ενδεικτικά πως η Ryanair ανακοίνωσε για φέτος, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, το μεγαλύτερο καλοκαιρινό πτητικό που δημιούργησε ποτέ από την Κύπρο με 34 δρομολόγια, τα πλείστα από τα οποία θα είναι από την Πάφο. 

Ωστόσο, όπως ανέφερε, η κατάσταση είναι ακόμα πολύ ρευστή και οι αεροπορικές εταιρείες δεν διστάζουν να αλλάζουν τα προγράμματά τους και να ακυρώσουν πτήσεις, εάν δεν υπάρχει πληρότητα σε αυτές. 

Εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν θετικά και οι επιδημιολογικοί δείκτες της Κύπρου βελτιωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, η Hermes Airports αισιοδοξεί ότι θα είναι εφικτή και η υλοποίηση ως έχει του προγραμματισμού των βρετανικών αεροπορικών εταιρειών, που σταδιακά από τα τέλη Μαΐου αυξάνουν σημαντικά τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Πάφου.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top