Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
LIKE ONLINE

Μήνυμα σε τρεις αποδέκτες στέλνει η Apple: αγόρασε 250.000 στρέμματα κινεζικού δάσους

Μήνυμα σε τρεις αποδέκτες στέλνει η Apple: αγόρασε 250.000 στρέμματα κινεζικού δάσους

Τη Δευτέρα, η Apple ανακοίνωσε ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση για την προστασία 250.000 στρεμμάτων κινεζικού δάσους, σε μία προσπάθεια να μειώσει το ενεργειακό της αποτύπωμα.

Τους τελευταίους 12 μήνες η Apple έχει εντείνει τις περιβαλλοντικές της πρωτοβουλίες και την προώθηση αυτών, μέσω του τμήματος δημοσίων σχέσεων καθώς δεν είναι μία από τις πιο «πράσινες» επιχειρήσεις και αυτό στον κόσμο των social media, μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνο...

Μέχρι στιγμής, έχει ανακοινώσει σχέδια για την ανάπτυξη 80 μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας στην Κίνα, έχει αγοράσει ένα μικρό υδροηλεκτρικό φράγμα στο Όρεγκον και ένα δάσος 8.100 στρεμμάτων στο Μέιν.

Η κίνηση να αγοράσει κινεζικό δάσος, όπως και όλες οι προηγούμενες, έχουν την απόλυτη στήριξη του διευθύνοντα συμβούλου της Aplple, Tim Cook και έχουν πολλούς αποδέκτες:

1. Τους καταναλωτές

Οι άνθρωποι προτιμούν να αγοράσουν προϊόντα από εταιρείες που φαίνεται να συμμερίζονται τις ίδιες αξίες με αυτούς, ειδικά όταν πρόκειται για το περιβάλλον. Οι εταιρείες που επενδύουν σε πρωτοβουλίες που βοηθούν τους ανθρώπους και τον πλανήτη φαίνεται πως έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα.

2. Τους επενδυτές

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει πόσο θα κοστίσει η αγορά των κινεζικών δασών, ενώ έχει αρνηθεί να δημοσιοποιήσει ποιο είναι το ενεργειακό της αποτύπωμα. Οι επενδυτές ζητούν να μάθουν περισσότερα για όλα αυτά, όμως είναι γεγονός πως η Apple δεν προχωρά σε κινήσεις που θα την οδηγήσουν στο να χάσει χρήματα.

3. Την Κίνα

Μπορεί η έδρα της Apple να βρίσκεται στο Cupertino, όμως η Κίνα είναι η περιοχή όπου παράγονται σχεδόν όλα της τα προϊόντα, αλλά και εκεί όπου πωλούνται πάρα πολλά αυτά. Η τελευταία κίνηση του Tim Cook θεωρήθηκε ως μέρος της τακτικής «καρότο και μαστίγιο» απέναντι στην Κίνα. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τους ηγέτες της εφοδιαστικής αλυσίδας, οι οποίοι θέλουν να βρίσκονται επίσης στην κορυφή του πράσινου μετασχηματισμού της Κίνας», δήλωσε σχετικά ο Tim Cook.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λετυμπιώτης για Δόξα: «Ήταν λάθος - Δεν υπήρχε σκοπιμότητα ή δόλος»

Καταγγελίες μετά τον θάνατο του Πέτρου – «Δεν υπάρχει πρωτόκολλο διαχείρισης επειγόντων περιστατικών στον αυτοκινητόδρομο»

Προς ποινικοποίηση το bullying σε σχολεία, εργασία και στράτευμα – Οι ποινές

Ενισχύεται με live chat το 1450 - Σχεδόν 200.000 κλήσεις μέχρι στιγμής - Το «μυστικό» που οδήγησε στην επιτυχία του

Νέες αυξήσεις στα καύσιμα πριν μπει ο Οκτώβρης – Ανεβαίνουν τα ποσοστά μετά την «επιστροφή» του φόρου κατανάλωσης – Πίνακας

«Επώδυνη διαδικασία το άνοιγμα του λογαριασμού του ρεύματος» – «Φωνάζει» για αισχροκέρδεια στις τιμές ο Λεβέντης

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Πάφο - Σε κρίσιμη κατάσταση 57χρονος - Υπέστη εγκεφαλική αιμορραγίαΔιορθωτικές κινήσεις από τον Πρόεδρο, έρχονται αλλαγές

Διορθωτικές κινήσεις από τον Πρόεδρο, έρχονται αλλαγές

Μια σειρά από αλλαγές προγραμματίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να καλύψει αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί και έχουν προκαλέσει προβλήματα δυσλειτουργίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top