ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Διαμονές από 45 ευρώ σε Πρωταρά και Αγία Νάπα - Πλημμυρίζουν τα ξενοδοχεία οι Κύπριοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Διαμονές από 45 ευρώ σε Πρωταρά και Αγία Νάπα - Πλημμυρίζουν τα ξενοδοχεία οι Κύπριοι

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται από μεγάλη μερίδα Κυπρίων για εξορμήσεις και διαμονές σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού. 

Το unlock των ξενοδοχείων σε συνάρτηση με τις επιδοτήσεις του Υφυπουργείου Τουρισμού -που αγγίζουν μέχρι και το 35%- φαίνεται να έχουν προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού σε μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας που αδημονούν να εξορμήσουν για ολιγοήμερες -ή όχι- διακοπές σε κάποιο κατάλυμα. 

Ήδη από τα πρώτα Σαββατοκύριακα μετά το άνοιγμα παρατηρείται αυξημένη προσέλευση σε ξενοδοχειακές μονάδες, με τους Κύπριους να εκμεταλλεύονται τις προσφορές αλλά και τον... καλοκαιρινό καιρό για να ξεδώσουν. 

Η στροφή που γίνεται -έστω και αναγκαστικά- στον εσωτερικό τουρισμό μπορεί να μην είναι φυσικά ικανή για να αντιστρέψει την οικονομική χασούρα της προηγούμενης σεζόν, μπορεί όμως να λειτουργήσει ευεργετικά 'λαδώνοντας' τις μηχανές όσο το εμβολιαστικό πρόγραμμα σε Κύπρο και φυσικά σε ολόκληρη την Ευρώπη προχωρά όντας προετοιμασμένοι να υποδεχτούν μεγάλη μάζα τουριστών. 

Τα πακέτα -που αφορούν κυρίως δίκλινα δωμάτια- είναι ιδιαίτερως ελκυστικά ενώ στις προσφορές περιλαμβάνονται εξέχουσες και διακεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες λειτουργώντας σαν έξτρα κίνητρο για την επιλογή των διακοπών. Πέραν της οικονομικής όμως φύσεως του θέματος, ο έτερος παράγοντας που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτή την κατεύθυνση αφορά το αίσθημα ασφάλειας. 

Όπως ανέφεραν διάφοροι συμπατριώτες μας που έχουν ήδη προβεί στην επιλογή του εσωτερικού τουρισμού, το γεγονός πως βρίσκονται σε οικείο περιβάλλον, σε μία χώρα που μπορούν εύκολα να συνενν0οηθούν (τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για την προτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας για ταξίδια στην Ελλάδα) κάτι που αποτελεί αναμφίβολα σημαντικό παράγοντα στην επιλογή αυτή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top