ΕΛΛΑΔΑ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός πυροσβεστών, που υπηρετούν στην EMAK

ΕΛΛΑΔΑ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός πυροσβεστών, που υπηρετούν στην EMAK

Απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορωνοϊό όλων των πυροσβεστών που υπηρετούν στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), εξέδωσε το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ελλάδα, κατ’ εντολή του Αρχηγού του Σώματος Στέφανου Κολοκούρη.

Όπως αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η συγκεκριμένη απόφαση σχετίζεται με το γεγονός ότι η ΕΜΑΚ υπάγεται στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Ως εκ τούτου, τα μέλη της μπορεί ανά πάσα στιγμή  να κληθούν, κατόπιν αιτήματος της ΕΕ, να συνδράμουν σε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλον τον κόσμο.

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει εγείρει και αντιδράσεις, καθώς πρόκειται για την πρώτη δημόσια υπηρεσία στην Ελλάδα που προχωρεί σε μια τέτοια απόφαση. Πηγές του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής σημειώνουν ότι η άρνηση εμβολιασμού από μέλη της ΕΜΑΚ θα συνεπάγεται τη μετακίνησή τους σε άλλες υπηρεσίες εντός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.

BEST OF TOTHEMAONLINE