ΕΛΛΑΔΑ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός πυροσβεστών, που υπηρετούν στην EMAK

ΕΛΛΑΔΑ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός πυροσβεστών, που υπηρετούν στην EMAK

Απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορωνοϊό όλων των πυροσβεστών που υπηρετούν στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), εξέδωσε το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ελλάδα, κατ’ εντολή του Αρχηγού του Σώματος Στέφανου Κολοκούρη.

Όπως αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η συγκεκριμένη απόφαση σχετίζεται με το γεγονός ότι η ΕΜΑΚ υπάγεται στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Ως εκ τούτου, τα μέλη της μπορεί ανά πάσα στιγμή  να κληθούν, κατόπιν αιτήματος της ΕΕ, να συνδράμουν σε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλον τον κόσμο.

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει εγείρει και αντιδράσεις, καθώς πρόκειται για την πρώτη δημόσια υπηρεσία στην Ελλάδα που προχωρεί σε μια τέτοια απόφαση. Πηγές του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής σημειώνουν ότι η άρνηση εμβολιασμού από μέλη της ΕΜΑΚ θα συνεπάγεται τη μετακίνησή τους σε άλλες υπηρεσίες εντός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE