ΕΛΛΑΔΑ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός πυροσβεστών, που υπηρετούν στην EMAK

ΕΛΛΑΔΑ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός πυροσβεστών, που υπηρετούν στην EMAK

Απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορωνοϊό όλων των πυροσβεστών που υπηρετούν στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), εξέδωσε το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ελλάδα, κατ’ εντολή του Αρχηγού του Σώματος Στέφανου Κολοκούρη.

Όπως αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η συγκεκριμένη απόφαση σχετίζεται με το γεγονός ότι η ΕΜΑΚ υπάγεται στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Ως εκ τούτου, τα μέλη της μπορεί ανά πάσα στιγμή  να κληθούν, κατόπιν αιτήματος της ΕΕ, να συνδράμουν σε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλον τον κόσμο.

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει εγείρει και αντιδράσεις, καθώς πρόκειται για την πρώτη δημόσια υπηρεσία στην Ελλάδα που προχωρεί σε μια τέτοια απόφαση. Πηγές του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής σημειώνουν ότι η άρνηση εμβολιασμού από μέλη της ΕΜΑΚ θα συνεπάγεται τη μετακίνησή τους σε άλλες υπηρεσίες εντός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Η ΕΕ έχει τον πιο καθοριστικό ρόλο στη νέα προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, στις Βρυξέλλες. 

BEST OF TOTHEMAONLINE