ΕΛΛΑΔΑ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός πυροσβεστών, που υπηρετούν στην EMAK

ΕΛΛΑΔΑ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός πυροσβεστών, που υπηρετούν στην EMAK

Απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορωνοϊό όλων των πυροσβεστών που υπηρετούν στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), εξέδωσε το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ελλάδα, κατ’ εντολή του Αρχηγού του Σώματος Στέφανου Κολοκούρη.

Όπως αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η συγκεκριμένη απόφαση σχετίζεται με το γεγονός ότι η ΕΜΑΚ υπάγεται στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Ως εκ τούτου, τα μέλη της μπορεί ανά πάσα στιγμή  να κληθούν, κατόπιν αιτήματος της ΕΕ, να συνδράμουν σε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλον τον κόσμο.

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει εγείρει και αντιδράσεις, καθώς πρόκειται για την πρώτη δημόσια υπηρεσία στην Ελλάδα που προχωρεί σε μια τέτοια απόφαση. Πηγές του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής σημειώνουν ότι η άρνηση εμβολιασμού από μέλη της ΕΜΑΚ θα συνεπάγεται τη μετακίνησή τους σε άλλες υπηρεσίες εντός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE