Το Κακουργιοδικείο εξετάζει θέμα ανικανότητας του τέως Μητροπολίτη Κιτίου να παρακολουθήσει τη δίκη

Το Κακουργιοδικείο εξετάζει θέμα ανικανότητας του τέως Μητροπολίτη Κιτίου να παρακολουθήσει τη δίκη

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου παρουσιάστηκε σήμερα ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου, για εξέταση του θέματος που έθεσε στις 26 Απριλίου ο συνήγορος υπεράσπισής του, Μιχάλης Πικής, για ανικανότητα του πελάτη του, λόγω «έκπτωσης των νοητικών του λειτουργιών» να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία στην οποία κατηγορείται για βιασμό.


Το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε μεταξύ 1 – 30 Απριλίου 2011 στον χώρο εργασίας του ηλικίας 83 ετών ανώτερου κληρικού, στη Λάρνακα.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι σήμερα το Κακουργιοδικείο διέταξε την διεξαγωγή έρευνας από πραγματογνώμονα που θα οριστεί από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, όπως ορίζει το άρθρο 70 της Ποινικής Δικονομίας.
 
Το Κακουργιοδικείο όρισε την 28η Ιουνίου ως ημερομηνία για να ακούσει ιατρική μαρτυρία επί του θέματος, πρώτα από τον συνήγορο υπεράσπισης του Μητροπολίτη τέως Κιτίου και ακολούθως από την Κατηγορούσα Αρχή.
 
Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα της υπεράσπισης για ανικανότητα του πελάτη της να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία, στις 26 Απριλίου, τέθηκε προτού ο ανώτερος κληρικός κληθεί να απαντήσει στην κατηγορία του βιασμού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - «Κράτος Μαφία» - Όλα τα βλέμματα στη διάσκεψη Αναστασιάδη

LIVE - «Κράτος Μαφία» - Όλα τα βλέμματα στη διάσκεψη Αναστασιάδη

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δώσει σήμερα τις δικές του απαντήσεις ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε σχέση με τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για το βιβλίο «Κράτος Μαφία». Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής συζήτησης και αυξημένου ενδιαφέροντος γύρω από τα ευρήματα της έρευνας. Όπως έχει ανακοινωθεί από το Πολιτικό του Γραφείο, ο κ. Αναστασιάδης θα τοποθετηθεί αναλυτικά επί όλων των ζητημάτων που τον αφορούν, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή και τις θέσεις του για τα συμπεράσματα του πορίσματος, ενώ αναμένεται να δεχθεί και ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE