ΔΙΕΘΝΗ

Μεσανατολικό - Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Περιμένω σημαντική αποκλιμάκωση μέσα στην ημέρα

Μεσανατολικό - Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Περιμένω σημαντική αποκλιμάκωση μέσα στην ημέρα

Επικοινωνία με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε το πρωί της Τετάρτης ο Τζο Μπάιντεν, στη διάρκεια της οποίας του είπε πως αναμένει να δει «σημαντική αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στη Γάζα μέσα στην ημέρα».

«Οι δύο ηγέτες είχαν μια λεπτομερή συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στην υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων και τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες των περιφερειακών κυβερνήσεων και των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν διαβίβασε στον πρωθυπουργό Νετανιάχου την προσδοκία του για σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα, στο δρόμο για την εκεχειρία» προσθέτει η ανακοίνωση.

Αξιωματούχος Ισραήλ: Εξετάζουμε αν η Χαμάς «έχει λάβει το μήνυμα» για να πάμε σε εκεχειρία

Τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξετάζει το Ισραήλ, ώστε να αποφασίσει «αν έχει φτάσει η κατάλληλη στιγμή» για την παύση των εχθροπραξιών στη Γάζα και τον βομβαρδισμό υποδομών της Χαμάς, δήλωσε ισραηλινή στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η κυβέρνηση της χώρας προετοιμάζεται για «περισσότερες ημέρες» αεροπορικών επιθέσεων, εάν είναι απαραίτητο, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Εξετάζουμε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για εκεχειρία», ανέφερε, με την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι το Ισραήλ αξιολογεί κατά πόσον έχει επιτευχθεί ο στόχος της υποβάθμισης των ικανοτήτων των ηγετών της Χαμάς και «εάν η Χαμάς κατανοεί το μήνυμα» ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων προς το Ισραήλ.

Νετανιάχου: Θέλουμε τερματισμό των μαχών - Δεν αποκλείουμε «άλλες επιλογές» για τη Γάζα

Στο μεταξύ, σε ενημέρωση που παρείχε σε 70 και πλέον διπλωμάτες ξένων κρατών ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, τόνισε πως το Ισραήλ προσπαθεί να «επιτύχει μια κατάσταση αναχαίτισης της δράσης της Χαμάς για να τερματίσει τις μάχες», αλλά δεν έχει αποκλείσει κι «άλλες επιλογές», αναφορικά με τη Γάζα.
Στην ενημέρωση, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικά γραφεία του στρατού στο Τελ Αβίβ παρευρέθηκαν διπλωμάτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Ιταλία και άλλες χώρες.

«Η Χαμάς χρησιμοποίησε τα γεγονότα της Ημέρας της Ιερουσαλήμ και την κατάσταση στο Σέικ Τζαράχ για να εξυπηρετήσει το δικό της πολιτικό συμφέρον», τόνισε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ «κάνει τα πάντα» για να ελαχιστοποιήσει τα «ατυχήματα».

Παράλληλα, ανέφερε πως «δεν στεκόμαστε με ένα χρονόμετρο στο χέρι» για την παύση των εχθροπραξιών και «φροντίζουμε για την υλοποίηση των στόχων της επιχείρησης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top