Προσωρινό πόρισμα: Από το εμβόλιο της AstraZeneca οι δυο θρομβώσεις στην Κρήτη

Προσωρινό πόρισμα: Από το εμβόλιο της AstraZeneca οι δυο θρομβώσεις στην Κρήτη

Τα τρία περιστατικά θρομβώσεων σε πολίτες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca στην Κρήτη εξέτασε σε έκτακτη συνεδρίασή της η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ.

Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στην επιτροπή κατέληξαν σε προσωρινό πόρισμα για την συσχέτιση του  εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων του 35χρονου, όπως και της 44χρονης γυναίκας που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ, όπως μετέδωσε το OPEN. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ο κλινικός έλεγχος στην περίπτωση της 47χρονης και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Οι επιστήμονες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατέληξαν στο προσωρινό πόρισμα, καθώς ήδη έχουν ενημερωθεί προφορικά για το αποτέλεσμα του αντισώματος.

Μετά από εξέταση των δεδομένων ανακάλυψαν ότι ο 35χρονος και η 44χρονη βγήκαν θετικοί σε ειδικό έλεγχο για παράγοντα που είναι χαρακτηριστικό του συνδρόμου θρόμβωσης και αιμορραγίας. Να σημειωθεί ότι όταν τα αποτελέσματα φτάσουν και γραπτώς στην επιτροπή, θα καταλήξουν σε οριστικό πόρισμα. Newsit.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE