ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη μεταφορά των υπαλλήλων της ΑΗΚ - Μεγάλη επιχείρηση με συντονίστρια τη Χριστίνα Γιαννάκη  

Υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη μεταφορά των υπαλλήλων της ΑΗΚ - Μεγάλη επιχείρηση με συντονίστρια τη Χριστίνα Γιαννάκη   

Σε ιατρικό κέντρο της Γερμανίας μεταφέρθηκε τελικά ο 40χρονος υπάλληλος της ΑΗΚ συνοδευόμενος από την οικογένεια του, μετά τη μηχανική βλάβη που προέκυψε χθες Παρασκευή 20 Μαΐου στο αεροσκάφος που θα τον μετέφερε.

Για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την μεταφορά και των δύο υπαλλήλων της ΑΗΚ που τραυματίστηκαν κρίσιμα μετά από φωτιά που ξέσπασε την ώρα που διενεργούσαν εργασίες μίλησε στo ThemaOnline η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη.

Όπως μας ανάφερε: "Με αεροσκάφος που ήταν επανδρωμένο με δυο εντατικολόγους και ένα νοσηλευτή, ο 47 χρόνος ασθενής μεταφέρθηκε διασωληνωμένος. Πρόκειται για μία μεγάλη επιχείρηση. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»  τον περίμενε ασθενοφόρο εδάφους προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Στις 20.00 εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γενννηματάς στην εντατική εγκαυμάτων ".

Όπως μας εξήγησε η κυρία Γιαννάκη: "λόγω της εμπόλεμης ζώνης στο Ισραήλ, δεν μπορούσαν να μας δώσουν κλίνες για τον 40χρονο ασθενή, με αποτέλεσμα να ανοίξω το δρόμο για τη Γερμανία ώστε να μεταφερθεί εκεί.Το αεροσκάφος έπαθε μηχανική βλάβη και έμεινε στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης. Επανδρώσαμε άλλο αεροσκάφος που ήρθε από την Αθήνα και τον μεταφέραμε με ασφάλεια. Και το δεύτερο αεροσκάφος ήταν επανδρωμένο με δύο εντατικολόγους και ο ασθενής παρέμεινε διασωληνομένος."

Τελικά, έφτασαν στη Ληψεία σήμερα γύρω στις 2 το μεσημέρι. Ασθενοφόρο τον μετέφερε σε πανεπιστημιακή κλινική της Γερμανίας και εισήχθη στην εντατική εγκαυμάτων. Πρόκειται για δύο δύσκολες επιχειρήσεις, που ευτυχώς φέραμε εις πέρας με επιτυχία σημείωσε η Γεν. Διευθύντρια. 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top