Σε Αθήνα και Άγκυρα πριν το τέλος Μαΐου η Τζέιν Χολ Λουτ

Σε Αθήνα και Άγκυρα πριν το τέλος Μαΐου η Τζέιν Χολ Λουτ

Η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για τις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού, Τζέιν Χολ Λουτ, θα ταξιδέψει αυτή την εβδομάδα σε Αθήνα και Άγκυρα, για διαβουλεύσεις σχετικά την σύγκληση της νέας άτυπης διάσκεψης 5+1, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. 

Η επίσκεψή της στην Κύπρο, για επαφές με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, θα πραγματοποιηθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές της 30ής Μαΐου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ πρόκειται να υποβάλλει στις αρχές Ιουλίου δύο εκθέσεις για την Κύπρο, προς το Συμβούλιο Ασφαλείας. Μία για τις καλές του υπηρεσίες και μία για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η ανανέωση της θητείας της οποίας θα λάβει χώρα προ της 31ης Ιουλίου.
 
Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι οι επανειλημμένες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν και άλλων Τούρκων επισήμων περιορίζουν και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις για επιτυχή διεξαγωγή της νέας άτυπης συνάντησης 5+1 για την Κύπρο, που προανήγγειλε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Γενεύη, στις 29 Απριλίου.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναστασιάδης κατά Αρχής Διαφθοράς: «Πρωτόγνωρα ευρήματα» και αιχμές για «λαϊκά δικαστήρια»

Αναστασιάδης κατά Αρχής Διαφθοράς: «Πρωτόγνωρα ευρήματα» και αιχμές για «λαϊκά δικαστήρια»

Πολυσέλιδη παρέμβαση του τέως Προέδρου για το πόρισμα γύρω από το «Κράτος Μαφία». Αμφισβητεί τις εισηγήσεις για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα, καταγγέλλει «πλάνη περί τα γεγονότα» και θέτει ζήτημα Κράτους Δικαίου

BEST OF TOTHEMAONLINE