ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Γ ΑΚΕΛ: Μόνο για τη Μικρασιατική Καταστροφή δεν μας κατηγόρησε η Κυβέρνηση

Γ.Γ ΑΚΕΛ: Μόνο για τη Μικρασιατική Καταστροφή δεν μας κατηγόρησε η Κυβέρνηση

Για το μόνο που δεν κατηγορήθηκε από την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ είναι για τη Μικρασιατική Καταστροφή, δήλωσε την Κυριακή ο ΓΓ του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, απαντώντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ανέφερε ότι στόχος του κόμματός του είναι να εξασφαλίσει περισσότερο ποσοστό από ότι στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ και προς όλους όσοι για διάφορους λόγους επιλέγουν την αποχή, ζητώντας να ισχυροποιήσουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το ΑΚΕΛ, αν θέλουν πραγματικά να δώσουν προοπτική στη χώρα και να απαλλαγούν από τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη. 

Σε Συνέντευξη Τύπου, αφού παρατήρησε ότι το ΑΚΕΛ μπορεί να έκαμε λάθη, να είχε αδυναμίες και παραλείψεις στη δουλειά του, πρόσθεσε πως δεν παύει να είναι η δύναμη που πάλεψε για να γίνει καλύτερη ζωή των εργαζομένων, των αγροτών, των γυναικών, των συνταξιούχων των νέων ανθρώπων.
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι η σκιά της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, επιδείνωσε την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και την αγανάκτηση που επικρατούν στην πλειοψηφία της κοινωνίας, προσθέτοντας ότι η κρίση του κορωνοϊού έδωσε απάντηση στον ΔΗΣΥ και στους διάφορους υπέρμαχους των αντιλαϊκών πολιτικών, για το αν η παιδεία και η υγεία πρέπει να παραδοθούν στα χέρια των ιδιωτών.
 
Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι τα σκάνδαλα της διαφθοράς και της διαπλοκής, στα οποία «ηθικός αυτουργός είναι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ», θυμώνουν και απογοητεύουν τον κόσμο και επανέλαβε ότι το ΑΚΕΛ δεν θέλει μια Κύπρο «στην οποία να πλουτίζουν αθέμιτα οι λίγοι και οι ημέτεροι και ο λαός να πληρώνει για το δικό τους φαγοπότι».

Για το Κυπριακό είπε πως η αυξημένη επιθετικότητα και οι προκλήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ, η δημιουργία τετελεσμένων στο Βαρώσι, οι απαράδεκτες αξιώσεις για λύση δύο κρατών σκιαγραφούν ζοφερό μέλλον για τον κυπριακό λαό και πρόσθεσε πως ο Ερντογάν εξήγγειλε ότι στις 20 Ιουλίου από την κατεχόμενη Λευκωσία θα προβεί σε βαρυσήμαντες δηλώσεις για την Κύπρο, την οποία απειλεί με θερμό καλοκαίρι.

«Δεν ξέρουμε αν αυτά ανησυχούν τον κ. Αναστασιάδη και τα κόμματα που ικανοποιούνται με στασιμότητα στο Κυπριακό», διερωτήθηκε  και αφού εξέφρασε ανησυχία, πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε μια Κύπρο που θα ζει στη σκιά της μόνιμης απειλής του τουρκικού στρατού».
 
Ακολούθως έκανε λόγο για «εργασιακό μεσαίωνα», που άνθισε επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ με κουτσουρεμένα δικαιώματα, ελαστικά ωράρια και συρρίκνωση των μισθών, δηλώνοντας ότι δεν θέλουμε μια Κύπρο όπου οι εργαζόμενοι θα ζουν με μισούς μισθούς, μισή ζωή, στην οποία θα εκποιούνται τα σπίτια και η μικρή επαγγελματική στέγη.
 
Παραθέτοντας τους στόχους του κόμματος του, ανέφερε μεταξύ άλλων την Κύπρο ελεύθερη, επανενωμένη, πρότυπο αρμονικής συμβίωσης δύο κοινοτήτων, που θα έχει καταφέρει να διώξει τους στρατούς και θα διοχετεύει όλες της τις δυνάμεις και τους πόρους στις κοινωνικές επενδύσεις και στην οικονομική ανάπτυξη,  την Κύπρο με την υγεία και την παιδεία να είναι προνόμια,  την προστασία του περιβάλλοντος και στην οποία οι πολλοί θα ζουν με αξιοπρέπεια, με τα εργασιακά δικαιώματα να είναι κατοχυρωμένα, με το κοινωνικό κράτος ισχυρό για να στηρίζει όσους έχουν ανάγκη.
 
«Θέλουμε Κύπρο στην οποία η χρηστή διοίκηση και η διαφάνεια θα είναι ισχυροί κανόνες, στην οποία οι πολίτες θα νιώθουν ότι αυτοί που εκλέγουν σε αξιώματα τους σέβονται και τιμούν την εμπιστοσύνη τους στην πράξη και όχι στα λόγια» συνέχισε καλώντας κάθε ψηφοφόρο την άλλη Κυριακή να δώσει δύναμη στο ΑΚΕΛ, που μπορεί να δώσει τις μάχες εντός και εκτός Βουλής για το μέλλον που αξίζει στον τόπο.
 
Ερωτηθείς σχετικά, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι ο στόχος είναι στις εκλογές να πάρει κάτι περισσότερο από αυτά που πήρε στις περασμένες βουλευτικές εκλογές. Κληθείς να απαντήσει στον  Πρόεδρο Αναστασιάδης, ο οποίος ανέφερε πως το 2004 δεν είπε όχι για να τσιμεντώσει το ναι, ο κ. Κυπριανού παρατήρησε ότι για το μόνο που δεν κατηγορήθηκε  από την Κυβέρνηση το κόμμα του είναι για τη Μικρασιατική Καταστροφή και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να κάτσουν δίπλα του σε μια συζήτηση και να τα επαναλάβουν αυτά τα οποία λένε με τους μονολόγους τους για να πάρουν τις απαντήσεις που χρειάζονται.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top