Με αυτοσχέδια βόμβα κτύπησαν οι δράστες στο Υπουργείο Υγείας - Εξονυχιστικές έρευνες των Αρχών

Με αυτοσχέδια βόμβα κτύπησαν οι δράστες στο Υπουργείο Υγείας - Εξονυχιστικές έρευνες των Αρχών

Σε πυροδότηση εκρηκτικού μηχανιχμού οφείλεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Υπουργείο Υγείας. 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: 

Γύρω στις 11:00 χθες βράδυ λήφθηκε πληροφορία για έκρηξη στο Υπουργείο Υγείας στη Λευκωσία.

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή όπου και κατέσβησαν φωτιά που προκλήθηκε, πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν στην πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού τύπου γκαζάκι. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του Υπουργείου, όπου είχε τοποθετηθεί.

Περαιτέρω εξετάσεις θα διενεργηθούν σήμερα το πρωί ενώ η υπόθεση διερευνάται από το ΤΑΕ Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.