ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται και την άλλη εβδομάδα οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στα ΑΒΠ του Υπ. Παιδείας

Συνεχίζονται και την άλλη εβδομάδα οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στα ΑΒΠ του Υπ. Παιδείας

Με κύριο σύνθημα «Αγώνας-Αγώνας Διαρκείας», πραγματοποιήθηκε και σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της επ΄ αόριστον απεργίας, η οποία συνεχίζεται από τις 11 Μαΐου από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι απασχολούνται με αγορά υπηρεσιών στα Απογευματινά και Βραδινά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.

 
Η εκδήλωση εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δυναμικών Κινητοποιήσεων, το οποίο ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ - ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ- ΠΕΟ, καθώς και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ Σάββας Τούλουπος, θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και από εβδομάδας και θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τέλους.
 
Οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό που έγραφαν «Η εκπαίδευση δεν μπορεί να παρέχεται με προσφορές. Αγώνας μέχρι τη δικαίωση», «Η αγορά υπηρεσιών είναι κατάρα για την εκπαίδευση. Ο αγώνας συνεχίζεται», «Εδώ Απεργία», «Αναγνωρίζουν τα διπλώματα των μαθητών και δεν αναγνωρίζουν τους εκπαιδευτικούς που τους δίδαξαν», «Αγορά υπηρεσιών κοινωνική αδικία , ανισότητα, εξαθλίωση των εκπαιδευτικών», «Ζητούμε κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών», «Η παιδεία είναι αγαθό όχι προϊόν».
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τούλουπος είπε ότι σήμερα «είχαμε και πάλι εκδήλωση έξω από το Προεδρικό λόγω της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, θέλοντας να στείλουμε και πάλι το μήνυμα προς την κατεύθυνση της Κυβέρνησης ότι επιτέλους πρέπει να τερματιστεί αυτό το άνισο καθεστώς απασχόλησης των εκπαιδευτικών στα Απογευματινά και Βραδινά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας».
 
«Θεωρούμε ότι έχουμε κερδίσει και με την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου ότι είναι παράνομη και παράτυπη η απόφαση της μετατροπής των ανθρώπων αυτών από εργοδοτούμενους σε αγορά υπηρεσιών. Έχουμε τη στήριξη όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, των γονιών των παιδιών, που είναι σε αυτά τα προγράμματα, της κοινωνίας ευρύτερα. Πιστεύουμε ότι έφτασε η ώρα η Κυβέρνηση έστω και την υστάτη να πάρει την πολιτική απόφαση και να επαναφέρει τους εκπαιδευτικούς αυτούς στο σωστό καθεστώς, που να μπορούν να έχουν μια μίνι μου προστασία για τους μήνες που δεν εργάζονται, που δεν έχουν κανένα εισόδημα», πρόσθεσε.
 
Τα προγράμματα αυτά, συνέχισε ο κ. Τούλουπος,  λειτουργούν εφτά μάξιμουμ μήνες και οι υπόλοιποι πέντε μήνες ή κάτι περισσότερο, είναι χωρίς κανένα εισόδημα.
 
«Δυστυχώς, δεν τελειώσαμε. Δεν μας έδωσαν την ευκαιρία να τερματίσουμε την απεργία σε αυτή την περίοδο. Εισερχόμαστε από Δευτέρας στην τέταρτη εβδομάδα και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους. Αυτή είναι η απόφαση και αυτό θα κάνουμε. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα προγραμματίσουμε τις εκδηλώσεις της επόμενης εβδομάδας», συμπλήρωσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Τούλουπος είπε ότι το κύριο σύνθημα είναι «Αγώνας-Αγώνας -Αγώνας Διαρκείας».
 
«Αυτή είναι η απάντηση στον Υπουργό Παιδείας. Ο λόγος που γίνεται ο αγώνας και συνεχίζονται αυτές οι αντιδράσεις είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός των απασχολουμένων, λήγουν τα συμβόλαια τους και θα προκηρυχθούν και πάλι για τα επόμενα 3 χρόνια με αγορά υπηρεσιών. Ως εκ τούτου, δεν θέλουμε να ξανά δεσμευτούν οι άνθρωποι και μετά την απόφαση δικαίωσης τους στο δικαστήριο να συνεχίσουν να δεσμεύονται με συμβόλαια αγοράς υπηρεσιών και τα επόμενα 3 χρόνια.  Για αυτό το λόγο συνεχίζουμε για να διασφαλίσουμε ότι η επόμενη προκήρυξη θα γίνει με την επαναφορά σε καθεστώς εργοδότησης», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top