ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 1.497 νέα κρούσματα σήμερα 29 Μαϊου

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 1.497 νέα κρούσματα σήμερα 29 Μαϊου

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα Σάββατο 29.05.2021, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει πόσα νέα κρούσματα «έδωσε» ο κορονοϊός στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες.

Όλα αυτά ενώ το εμβολιαστικό πρόγραμμα «τρέχει» με την πλατφόρμα για τα εμβόλια να έχει ανοίξει πια για όλο τον ενήλικο πληθυσμό (σ.σ. με τα τέσσερα σκευάσματα στους 30 και άνω και το Johnson & Johnson στους 18 έως 29), ενώ πλέον αναμένεται να ανοίξει η συζήτηση για εμβολιασμό των παιδιών και στην χώρα μας, μετά το «πράσινο» του EMA για το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά 12 ως 15 ετών.
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 29 Μαΐου 2021 (ώρα 15:00). Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.497, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 400.395 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 25 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.152 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.024 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE