Στην Αθήνα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα έχει συναντήσεις με Μητσοτάκη και Δένδια

Στην Αθήνα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα έχει συναντήσεις με Μητσοτάκη και Δένδια

Αρχίζει σήμερα το επίσημο σκέλος της επίσκεψης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα.


Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στις 10:15, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια σε σχήμα περιορισμένης σύνθεσης ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Οι δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα γύρω στις 13.15.

Σημειώνεται ότι χθες, με ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αντέδρασε στις αναφορές Τσαβούσογλου περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη χαρακτηρίζοντάς τις «διαστρέβλωση της πραγματικότητας» και καλώντας την Τουρκία να σεβαστεί τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE