ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οικογένειες υποφέρουν με ξυλοδαρμούς και βιασμούς – Τρομάζει ο αριθμός καταγγελιών στο ΤΑΕ Λευκωσίας

Οικογένειες υποφέρουν με ξυλοδαρμούς και βιασμούς – Τρομάζει ο αριθμός καταγγελιών στο ΤΑΕ Λευκωσίας

Τρομάζουν τα στατιστικά στο Ειδικό Κλιμάκιο κατά της βίας του ΤΑΕ Λευκωσίας με τις καταγγελίες να ξεπερνούν κάθε φαντασία, ενώ ακόμη πιο τρομαχτικό είναι ότι αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει μόνο τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, συνολικά από την 1η Ιανουαρίου 2021 μέχρι και σήμερα 1η Ιουνίου έχουν καταγγελθεί 549 περιστατικά βίας στην οικογένεια. Τα 100 από αυτά κρίνονται ως μικρότερης σοβαρότητας, τα 20 αφορούν σοβαρές υποθέσεις, τα 15 βιασμούς, ενώ υπάρχει και περίπτωση απόπειρας φόνου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα από τις 25 Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουν συλληφθεί τέσσερα πρόσωπα για βία στην οικογένεια με την μία υπόθεση να αφορά ξυλοδαρμό, βιασμό και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Λυπηρό είναι και το γεγονός ότι στις πλείστες υποθέσεις υπάρχουν ανήλικα παιδιά, τα οποία κακοποιούνται είτε σωματικά είτε ψυχολογικά, ενώ στο Κλιμάκιο έχουν να καταγράψουν τουλάχιστον 3-4 οπτικογραφημένες καταθέσεις ανήλικων παιδιών την ημέρα.

Σημαντική είναι η συμβολή της Αστυνομίας σε αυτές τις υποθέσεις που με άμεση παρέμβαση επιλύει τα σοβαρά προβλήματα της ενδοοικογενειακής βίας που πολλοί αρμόδιοι φορείς έπρεπε να παρεμβαίνουν και να επιλύουν πριν αυτά επιδεινωθούν. Τα μέλη του ΤΑΕ προβαίνουν στην άμεση διερεύνηση των υποθέσεων με συλλήψεις και καταχώρηση τους στο Δικαστήριο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top