Αναστασιάδης και Τατάρ συνομιλούν σήμερα το πρωί μετά τη συμφωνία για οδοφράγματα

Αναστασιάδης και Τατάρ συνομιλούν σήμερα το πρωί μετά τη συμφωνία για οδοφράγματα

Συνομιλία, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα έχουν σήμερα στις 10.15 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, μετά τη συμφωνία για επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης από και προς τα κατεχόμενα, που επιτεύχθηκε μεταξύ των διαπραγματευτών των δυο πλευρών και την οποία ενέκριναν οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων.

Αναφερόμενος στην πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, επεσήμανε χθες σε γραπτή του δήλωση πως σε αυτήν θα συμμετέχουν, επίσης, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, και οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Εργκιούν Ολγκούν.

Χθες τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας για εκ νέου άνοιγμα όλων των οδοφραγμάτων από τις 4 Ιουνίου με την προσκόμιση προς το παρόν για όσους θα διέρχονται από αυτά αρνητικού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ή PCR 7 ημερών.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

Στρατιωτικοί της Ουκρανίας και τριάντα πέντε χωρών, αριθμός ρεκόρ πεζοπόρων τμημάτων, αεροσκάφη και τεθωρακισμένα: η παρέλαση της 14ης Ιουλίου του 2026 στο Παρίσι υπήρξε επιβλητική για να προβάλει την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και έναν στρατό έτοιμο για μάχη.

BEST OF TOTHEMAONLINE