ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγέλλουν τον Υπ. Υγείας οι νοσηλευτές - Προχωρούν σε 12ωρη απεργία την Δευτέρα - ΒΙΝΤΕΟ

Καταγγέλλουν τον Υπ. Υγείας οι νοσηλευτές - Προχωρούν σε 12ωρη απεργία την Δευτέρα - ΒΙΝΤΕΟ

Καταγελούν παρεμβάσεις του Υπουργού Υγείας οι νοσηλευτές και οργανώνουν δωδεκάωρη απεργία. 

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ κ. Θεόδωρος Πετέλης, δήλωσε πως αφορμή είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοιού που εντοπίστηκε στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας τον προηγούμενο Νοέμβριο, καθώς ήταν υπό άσχημες συνθήκες, όπως ισχυρίζεται. Στην συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΝΟ αποφάσισε να απομακρύνει τα μέλη της από τον συγκεκριμένο θάλαμο για λόγους ασφάλειας.

«Στην συνέχεια έχουμε δει τον Υπουργό Υγείας να προχωρά σε πειθαρχική έρευνα εναντίον των συγκεκριμένων συναδέλφων», δήλωσε

«Αυτή η πράξη του Υπουργού αποσκοπεί στον εκφοβισμό των εργαζομένων και είναι μια καθαρή επίθεση ενάντια στα οποιαδήποτε συνδικαλιστικά όργανα», συμπλήρωσε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. σε ανακοίνωση της: «καλεί παράλληλα τον Υπουργό «να αποσύρει όλες τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την εκδίκαση παραπτωμάτων κατά νοσηλευτών και θεωρεί την ενέργειά του να διατάξει έρευνα εναντίον τους εκτός θεσμικού και νομικού πλαισίου».

«Η όλη συμπεριφορά επιβεβαιώνει ότι ο Υπουργός διάκειται εχθρικά προς το νοσηλευτικό προσωπικό που, αγόγγυστα και υπομονετικά, εργάζεται πέραν του ενός χρόνου για διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού και μάλιστα εναντίον μελών του προσωπικού Ψυχικής Υγείας που εργάζεται σε άθλιες συνθήκες εργασίας, τις οποίες, ως καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, είχε υποχρέωση να βελτιώσει», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Όπως επισημαίνει η συντεχνία, «με έκπληξη και εξαιρετικά μεγάλη απογοήτευση πληροφορηθήκαμε από μέλη μας του Κλάδου Ψυχικής Υγείας ότι ο Υπουργού Υγείας έχει λάβει απόφαση να διατάξει πειθαρχική έρευνα εναντίον μελών μας, να δώσει οδηγίες για την ετοιμασία έκθεσης από ερευνώντα λειτουργό, και στη συνέχεια να καλέσει Προϊστάμενη Νοσηλευτική Λειτουργό να εκδικάσει σχετικό παράπτωμα με συνοπτικές διαδικασίες». Νοσηλευτική Λειτουργό να εκδικάσει σχετικό παράπτωμα με συνοπτικές διαδικασίες».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top