Ο Υπουργός Εσωτερικών πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Λίβανο

Ο Υπουργός Εσωτερικών πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Λίβανο

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής πραγματοποίησε την Πέμπτη επίσημη επίσκεψη στη Βηρυτό. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Νουρής είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Κυβέρνησης Λιβάνου Mohammed Fahmi, κατά την οποία ανασκόπησαν διμερή θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο Υπουργείων.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, οι σχέσεις ΕΕ-Λιβάνου, καθώς επίσης περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε επίσης για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και την πρόθεση της Κυπριακής Κυβέρνησης για τη στοχευμένη παραχώρηση βοήθειας ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για την αναστήλωση πληγέντων και κατεστραμμένων υποδομών κοινής ωφελείας κατά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού τον περασμένο Αύγουστο.

Συζητήθηκε επίσης το πρόγραμμα Ταχείας Δραστηριοποίησης Ξένων Εταιρειών τρίτων χωρών που εισήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία και στο οποίο ήδη συμμετέχουν Λιβανικές εταιρείες.

Ο Λιβανέζος Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του προς την Κυπριακή Κυβέρνηση τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι ενέργειες αυτές απηχούν τα αισθήματα των δυο φίλων λαών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Βηρυτό, ο κ. Νουρής συναντήθηκε επίσης και  με τον Στρατηγό Abbas Ibrahim, Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης του Λιβανικού Υπουργείου Εσωτερικών. Συζήτησαν κυρίως θέματα που αφορούν στη μετανάστευση, σε συνέχεια της τελευταίας επίσκεψης του Στρατηγού στην Κύπρο τον περασμένο Οκτώβριο. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο αυθημερόν.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: ΗΠΑ και Ισραήλ επιτέθηκαν στο Ιράν – Για τραγωδία με 51 νεκρές μαθήτριες από βόμβες σε δημοτικό μιλά η Τεχεράνη

LIVE: ΗΠΑ και Ισραήλ επιτέθηκαν στο Ιράν – Για τραγωδία με 51 νεκρές μαθήτριες από βόμβες σε δημοτικό μιλά η Τεχεράνη

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE