Τρόπους ενίσχυσης σχέσεων συζήτησαν Δήμαρχος Λεμεσού και Κινέζος Πρέσβης

Τρόπους ενίσχυσης σχέσεων συζήτησαν Δήμαρχος Λεμεσού και Κινέζος Πρέσβης

Στην προώθηση κοινών δράσεων, για ενίσχυση των σχέσεων της Λεμεσού και Κίνα, συμφώνησαν σήμερα ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης και ο νέος Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο, Liu Yantao, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης του δευτέρου, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού. 

Όπως δήλωσε ο κ. Νικολαϊδης, η Λεμεσός φιλοξενεί πολλούς «φίλους από την Κίνα, μια δραστήρια κοινότητα της πόλης, με την  οποίαν έχουμε εξαιρετικές σχέσεις».
 
Υπενθυμίζοντας ότι πριν από την πανδημία οργανώνονταν κοινές εκδηλώσεις, όπως το Κινέζικο Πολιτιστικό Φεστιβάλ, ο Νίκος Νικολαΐδης εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα δοθεί επανεκκίνηση σε αυτές τις κοινές δράσεις με την κινεζική κοινότητα.
 
Επιπρόσθετα, συνέχισε, δρομολογείται η αδελφοποίηση της Λεμεσού με ακόμη μια κινεζική πόλη, πέραν από την ήδη διδυμοποιημένη, με τη Λεμεσό, κινέζικη πόλη Nanjing (24 Σεπτεμβρίου 1992) και σημείωσε ότι συζήτησε με τον Κινέζο Πρέσβη, τρόπους πρακτικής εφαρμογής αυτών των αποφάσεων, σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η καινοτομία, η Γαλάζια οικονομία κ.α.
 
Επιπρόσθετα, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων Κίνας και Κύπρου, ο Δήμος Λεμεσού θα συμμετάσχει στους εορτασμούς μέσα από διάφορες διαδικτυακές εκδηλώσεις και φιλμάκια, ενώ υπάρχει σκέψη για μια κοινή εκδήλωση μετά το καλοκαίρι στη Λεμεσό.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

Η σχέση του Προεδρικού με το ΔΗΚΟ, εισέρχεται σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της, από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι επόμενες ημέρες, αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Η συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ δεν αντιμετωπίζεται ως μία ακόμη τακτική επαφή, αλλά ως ένα ραντεβού ουσίας, από το οποίο αναμένεται να διαφανεί εάν οι δύο πλευρές μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τους όρους της συνεργασίας τους, ή αν οι διαφωνίες που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα, θα παραμείνουν στο τραπέζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE