ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κίνηση ματ Αβέρωφ, η αδύναμη υποψηφιότητα Χρίστου, ο Θεοπέμπτου και οι άλλοι… περιμένουμε

Η κίνηση ματ Αβέρωφ, η αδύναμη υποψηφιότητα Χρίστου, ο Θεοπέμπτου και οι άλλοι… περιμένουμε

Η ερχόμενη Πέμπτη κρίνεται ως η πρώτη πιο σημαντική μέρα της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων αφού όπως φαίνονται τα πράγματα η εκλογή του νέου προέδρου της δεν θα είναι απλή υπόθεση.

Η κίνηση ματ από το ΔΗΣΥ – αν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε έτσι- με την υποψηφιότητα της Αννίτας Δημητρίου, σίγουρα αιφνιδίασε αρκετούς. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανακάτεψε καλά την τράπουλα του και μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι της διεκδίκησής «μέχρι τέλους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο ίδιος. Η Αννίτα Δημητρίου την προηγούμενη πενταετία της θητείας της στη βουλή απέδειξε ότι και είναι ικανή και μπορεί να ηγηθεί. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η βουλεύτρια του ΔΗΣΥ και υποψήφια για την προεδρία της νέας Βουλής είναι Πρέσβειρα στο διεθνές δίκτυο Γυναικών Πολιτικών Ηγετών (WPL) και πρόκειται για μια προσωπικότητα που χρήζει ευρείας αποδοχής. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της υποψηφιότητας της κυρίας Δημητρίου το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο ΔΗΣΥ βγαίνουν κερδισμένοι. Δεν θα μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πλέον το σεβασμό στις γυναίκες πολιτικούς και όχι μόνο.


Το ΑΚΕΛ πάλι έχει εσωκομματικά ηγετικά θέματα μετά την απόσυρση Άντρου Κυπριανού από την θέση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ. Αν και πρώτη σε σταυρούς προτίμησης Παγκύπρια αναδείχθηκε η βουλεύτρια του κόμματος, Είρηνη Χαραλαμπίδου, ωστόσο η ίδια μετά την επανεκλογή της δήλωσε ότι το βλέμμα της είναι στραμμένο αλλού κι όχι στην προεδρία της Βουλής. Παρ’ όλα αυτά το όνομα της κυρίας Χαραλαμπίδου ακούγεται έντονα της τελευταίας ημέρες.


Το ΔΗΚΟ από την άλλη έχει πάρει θέση παρατηρητή και έχει κλειστά τα χαρτιά του. Δεν ξέρουμε ωστόσο αν παίξει στα ίσα με τον ΔΗΣΥ και ανακοινώσει ως υποψήφια την Χριστιάνα Ερωτοκρίτου. Ακόμη μια βουλεύτρια που έχει αποδείξει πάρα πολλά στην πολιτική της καριέρα και τυγχάνει επίσης ευρείας αποδοχής.


Από μεριάς ΕΔΕΚ σύμφωνα με ανακοίνωση η τελική στάση της θα καθοριστεί με βάση τις αρχές του κόμματος για το συμφέρον της πατρίδας και του λαού. Δεν έχουν γραφτεί ωστόσο λίγα σενάρια για την επιθυμία του Μαρίνου Σιζόπουλου να διεκδικήσει την θέση.


Στη ΔΗ.ΠΑ και πάλι άλλαξαν όλα τα σενάρια με την απόφαση Κάρογιαν να μην παραιτηθεί από την θέση του στη Βουλή. Με το επικρατέστερο σενάριο ο ίδιος να επαναδιεκδικεί την προεδρία της βουλής.
Το ΕΛΑΜ ήταν το πρώτο κόμμα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του προέδρου του, Χρίστου Χρίστου. Ωστόσο οι ελπίδες εκλογής του είναι μηδαμινές αν αναλογιστεί κανείς ότι η πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλής έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητά του αλλά ούτε θα συζητήσει με συγκεκριμένο κόμμα.


Την ίδια στιγμή οι Οικολόγοι έχουν τον δικό του υποψήφιο, τον πρόεδρο του Κινήματος Χαράλαμπο Θεομπέμπτου και έχουν αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο για συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top