ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοπέμπτου: Η Κύπρος ένας «απέραντος σκουπιδότοπος»

Θεοπέμπτου: Η Κύπρος ένας «απέραντος σκουπιδότοπος»

Έχουμε κάνει όλη την Κύπρο «έναν απέραντο σκουπιδότοπο» δήλωσε, το Σάββατο, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Βουλευτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ο οποίος έδωσε Διάσκεψη Τύπου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος, ο κ. Θεοπέμπτου είπε ότι «καταστρέφουμε αλόγιστα τις παραλίες, αναπνέουμε ακατάλληλο αέρα που μας σκοτώνει, καταστρέφουμε με μεγάλους ρυθμούς τη ζωή στη θάλασσα όπου ρίχνουμε και πολλά απόβλητα».
 
Πρόσθεσε ότι «με την πολιτική των μεγάλων αναπτύξεων, της μεμονωμένης κατοικίας και των γκολφ έχουμε εισβάλει σε όλη την κυπριακή φύση και τώρα σχεδιάζεται και το τέλος της τελευταίας περιοχής που μας έμεινε, αυτήν του Ακάμα».
 
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων δήλωσε πως «το κλίμα μας άλλαξε, ακόμη παράγουμε ηλεκτρισμό με μαζούτ και βλέπουμε καθημερινά να κόβονται δέντρα χωρίς λόγο και τα πουλιά χάνονται από τον ουρανό μας» σημειώνοντας ότι «ζούμε μια από τις χειρότερες εποχές για το περιβάλλον και οι καταστροφές δεν είναι αναστρέψιμες».
 
Ανέφερε ότι «με βάση τον ΟΗΕ οι πέντε κύριοι παράγοντες για τις αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο είναι: οι αλλαγές στη χρήση της γης και της θάλασσας, η εκμετάλλευση άλλων ζωντανών οργανισμών σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση του πλανήτη και η εισβολή ξενικών ειδών σε άλλες περιοχές του πλανήτη».
 
Καταλήγοντας είπε ότι «είμαστε η τελευταία γενιά που μπορεί να κάνει κάτι, γιατί ποτέ πριν δεν είχαμε μια τόσο μεγάλη ζημιά στα οικοσυστήματα του πλανήτη, με 1,000,000 είδη να κινδυνεύουν με αφανισμό».
 
Σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Τύπου ο Βουλευτής Σταύρος Παπαδούρης, ανέφερε ότι «στη χώρα μας, από λόγια, πάμε καλά, στα έργα όμως, βιώνουμε τη γυμνή και ωμή πραγματικότητα, σφραγίζουμε το έδαφος, τους ποταμούς και τα ρέματα και διαμαρτυρόμαστε γιατί πλημμυρίζουμε». Στη δική της τοποθέτηση, η Βουλευτής Αλεξάνδρα Ατταλίδου, ανέλυσε τους πέντε στόχους της για το περιβάλλον, λέγοντας ότι «είναι επιτακτική ανάγκη η ανάκληση του σχεδίου Παροχής Πολεοδομικών Κινήτρων για την ανάκαμψη της οικονομίας και της αναζωογόνησης της οικοδομικής βιομηχανίας, όπως επίσης και η έκδοση διαταγμάτων διαχείρισης και προστασίας όλων των προστατευμένων περιοχών δικτύου Νατούρα2000».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top