ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ταλίν ο Χριστοδουλίδης, διμερείς σχέσεις και Κυπριακό στην ατζέντα

Στο Ταλίν ο Χριστοδουλίδης, διμερείς σχέσεις και Κυπριακό στην ατζέντα

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί τη Δευτέρα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης στο Τάλιν της Εσθονίας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι τελευταίες εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο και το Κυπριακό ενώ θα προετοιμαστεί επίσης η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη χώρα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα το βράδυ για το Τάλιν.
 
Το πρωί, αναφέρεται, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση και αμέσως μετά διευρυμένες διαβουλεύσεις με την Υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας Eva-Maria Liimets.

«Κατά τις διαβουλεύσεις, θα ανασκοπηθούν οι διμερείς σχέσεων των δύο χωρών και θα εξεταστούν συγκεκριμένοι τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης τους, μεταξύ άλλων, στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, της έρευνας και καινοτομίας, και του ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ θα προετοιμαστεί και η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, στη χώρα», προστίθεται.

Σημειώνεται ότι «θα συζητηθούν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το Κυπριακό, θέματα από την τρέχουσα ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, της Νότιας Γειτονίας και της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, καθώς και περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Αργότερα, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Εσθονίας Jüri Ratas, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου Marko Mihkelson.
 
Μετά από σχετική πρόσκληση, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καινοτομία και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση της Εσθονίας, όπου θα έχει συνάντηση με τη Διευθύντρια του Κέντρου Ave Lauringson και θα ενημερωθεί για θέματα ψηφιακής μεταρρύθμισης, στα οποία η Εσθονία αποτελεί πρωτοπόρο ανά το παγκόσμιο, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top