Μελετά την απόφαση της Κομισιόν για το ΚΕΠ το Υπουργείου Εσωτερικών

Μελετά την απόφαση της Κομισιόν για το ΚΕΠ το Υπουργείου Εσωτερικών

Το Υπουργείο Εσωτερικών, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι μελετά την αιτιολογημένη γνώμη που εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα (ΚΕΠ).


«Το θέμα τυγχάνει χειρισμού από την Νομική Υπηρεσία, η οποία σε συνεργασία με ξένους εμπειρογνώμονες, θα απαντήσει εντός της δίμηνης προθεσμίας που δόθηκε. Ως εκ τούτου στο παρόν στάδιο θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που ενδεχόμενα θα επηρεάσουν την υπό εξέλιξη διαδικασία», σημειώνει.

Υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατία, πέραν του οριστικού τερματισμού του προγράμματος από 1ης Νοεμβρίου 2020, με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, διόρισε Ερευνητική Επιτροπή, η οποία του παρέδωσε την τελική της έκθεση την οποία και μελετά για οποιεσδήποτε περαιτέρω ενέργειες.  

Σημειώνεται, περαιτέρω, ότι ήδη έχει καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου η πρώτη ποινική υπόθεση που αφορά σε πέντε φυσικά και τέσσερα νομικά πρόσωπα, τα οποία αντιμετωπίζουν συνολικά 37 κατηγορίες, ενώ παράλληλα και άλλες υποθέσεις βρίσκονται υπό διερεύνηση από την Αστυνομία.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επιστροφή της Ολγκίν και το τελευταίο στοίχημα του Γκουτέρες - Συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Η επιστροφή της Ολγκίν και το τελευταίο στοίχημα του Γκουτέρες - Συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Με φόντο μια νέα προσπάθεια επανεκκίνησης της διαδικασίας στο Κυπριακό, η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει σήμερα στην Κύπρο για έναν νέο κύκλο επαφών,που πολλοί στη Λευκωσία θεωρούν καθοριστικό για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE