ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πολιτικοποιεί το θέμα των αγνοουμένων

Τατάρ: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πολιτικοποιεί το θέμα των αγνοουμένων

Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πολιτικοποιεί το θέμα των αγνοουμένων και χαρακτήρισε ως ατυχή τη δήλωση του Προέδρου για τους αγνοούμενους την οποία έκανε στις 5 Ιουνίου.


Απαντώντας στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, χαρακτήρισε τη δήλωση του ως «ατυχή» και ισχυρίστηκε ότι το να στοχεύει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις "δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλο σκοπό από την κλασική ελληνοκυπριακή προπαγάνδα".

«Ο στρατιώτης μας, για τον οποίο ο Ελληνοκύπριος ηγέτης έκανε αβάσιμες κατηγορίες, έδωσε τις απαραίτητες άδειες στο έργο της ΔΕΑ έγκαιρα και παρείχε διευκόλυνση κατά την εκτέλεση αυτών των εργασιών. Αυτό το γεγονός φαίνεται επίσης στα αρχεία της Επιτροπή», ανέφερε ο Τατάρ.

Πρόσθεσε ότι σε ένα τέτοιο ανθρωπιστικό ζήτημα, όπου οι ευαισθησίες των οικογενειών των αγνοουμένων πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη, το τελευταίο πράγμα που αναμένεται να γίνει είναι να πολιτικοποιηθεί το ζήτημα.

«Δυστυχώς, ο κ. Αναστασιάδης, παραβίασε για άλλη μια φορά την αρχή ότι «το ζήτημα δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί», η οποία βρίσκεται στην κορυφή του έργου της ΔΕΑ  εδώ και χρόνια. Η τουρκοκυπριακή πλευρά ανέκαθεν διατηρούσε την ανθρωπιστική πτυχή του ζητήματος στο προσκήνιο και έδειξε τη μεγαλύτερη ετοιμότητα να συνεργαστεί στον μηχανισμό που δημιουργήθηκε με τους Ελληνοκύπριους ομολόγους της», είπε.

Ο Τατάρ είπε ότι «αυτό που χρειάζεται μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών μέσω του πολιτικού λόγου αλλά η συνεργασία  σε θέματα που θα ωφελήσουν και τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΑ. Ας μην εμποδίσουμε το έργο και την υπάρχουσα συνεργασία, ας το υποστηρίξουμε".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top