Το βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης» απονεμήθηκε στον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ

Το βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης» απονεμήθηκε στον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ

Το βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης» απονεμήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στον Ευρωβουλευτή, Ακαδημαϊκό και Συγγραφέα, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, στο πλαίσιο εκδήλωσης με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ΟΠΕΚ, ο Λάρκος Λάρκου, πρόεδρος Επιτροπής Βραβείου, αναφερόμενος στο σκεπτικό της βράβευσης του Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, σημειώνει πως «είναι συγγραφέας μεγάλου αριθμού βιβλίων, πανεπιστημιακός δάσκαλος, ομιλητής σε πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο, διανοούμενος της ολικής Κύπρου, είναι παρών στις δημόσιες υποθέσεις, δεν κλείνεται στο γραφείο του, όπως τόσοι άλλοι, μιλά με θάρρος, παίρνει θέσεις στα δύσκολα, διαθέτει γνώσεις, συνέπεια, αντοχές».

Συμπληρώνει ότι «με τον κριτικό λόγο του συμβάλλει στην αναζήτηση της αλήθειας που τεκμηριώνεται με βάση τα ντοκουμέντα, όχι την ε/κ αλήθεια, όχι την τ/κ, αλλά την αλήθεια που προκύπτει από την έρευνα και τις πηγές και τα βιβλία του το βεβαιώνουν», ενώ προσθέτει πως η εκλογή του στη θέση του Ευρωβουλευτή ήταν ένα χειροπιαστό μήνυμα ότι οι νέοι δρόμοι είναι εφικτοί και ότι οι προκαταλήψεις μπορεί να ξεπεραστούν.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE