Το βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης» απονεμήθηκε στον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ

Το βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης» απονεμήθηκε στον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ

Το βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης» απονεμήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στον Ευρωβουλευτή, Ακαδημαϊκό και Συγγραφέα, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, στο πλαίσιο εκδήλωσης με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ΟΠΕΚ, ο Λάρκος Λάρκου, πρόεδρος Επιτροπής Βραβείου, αναφερόμενος στο σκεπτικό της βράβευσης του Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, σημειώνει πως «είναι συγγραφέας μεγάλου αριθμού βιβλίων, πανεπιστημιακός δάσκαλος, ομιλητής σε πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο, διανοούμενος της ολικής Κύπρου, είναι παρών στις δημόσιες υποθέσεις, δεν κλείνεται στο γραφείο του, όπως τόσοι άλλοι, μιλά με θάρρος, παίρνει θέσεις στα δύσκολα, διαθέτει γνώσεις, συνέπεια, αντοχές».

Συμπληρώνει ότι «με τον κριτικό λόγο του συμβάλλει στην αναζήτηση της αλήθειας που τεκμηριώνεται με βάση τα ντοκουμέντα, όχι την ε/κ αλήθεια, όχι την τ/κ, αλλά την αλήθεια που προκύπτει από την έρευνα και τις πηγές και τα βιβλία του το βεβαιώνουν», ενώ προσθέτει πως η εκλογή του στη θέση του Ευρωβουλευτή ήταν ένα χειροπιαστό μήνυμα ότι οι νέοι δρόμοι είναι εφικτοί και ότι οι προκαταλήψεις μπορεί να ξεπεραστούν.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε εξέλιξη η τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ

LIVE: Σε εξέλιξη η τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ

Τα βλέμματα είναι σήμερα στραμμένα στη Λευκωσία, καθώς πραγματοποιείται η επίσημη τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα διαρκέσει έξι μήνες. Από νωρίς το πρωί στο νησί βρίσκονται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ευρωπαϊκών χωρών αλλά και της Μέσης Ανατολής. Ανάμεσά τους, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το ThemaOnline σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE