Σύσκεψη Αρχηγών συγκάλεσε η Πρόεδρος της Βουλής

Σύσκεψη Αρχηγών συγκάλεσε η Πρόεδρος της Βουλής

Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των Κομμάτων συγκάλεσε στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, προκειμένου να συσταθεί η Επιτροπή Επιλογής και να συζητηθεί η κατανομή των προεδριών για τις 16 Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

 
Αρμόδια να αποφασίσει για τις προεδρίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών είναι η Επιτροπή Επιλογής στην οποία συμμετέχουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα που συνθέτουν κοινοβουλευτική ομάδα, δηλαδή ο ΔΗΣΥ (3 Βουλευτές), το ΑΚΕΛ (3 Βουλευτές) και το ΔΗΚΟ (2 Βουλευτές) και προεδρεύει αυτής ex officio η Πρόεδρος της Βουλής.
 
Προεδρίες Επιτροπών δικαιούνται τα κόμματα που συνθέτουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, όμως η πρακτική που ακολουθείτο τα τελευταία χρόνια ήταν να λαμβάνουν Προεδρία Επιτροπής και τα μικρότερα κόμματα. Με βάση αυτή την πρακτική τα τέσσερα μικρότερα κόμματα δήλωσαν ότι διεκδικούν από τουλάχιστον από μία προεδρία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.
 
Επίσης κατά τη Σύσκεψη Αρχηγών αναμένεται ότι θα αποφασιστεί η σύνθεση της επταμελούς Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δεοντολογίας των μελών της Βουλής, της οποία επίσης  θα προεδρεύει ex officio η Πρόεδρος της Βουλής.
 
Αν τα κόμματα είναι έτοιμα, δεν αποκλείεται κατά τη Σύσκεψη να ληφθούν αποφάσεις για τους γραμματείς και τον ή τους κοσμήτορες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Γκουτέρες - Τα ΗΕ βλέπουν ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Γκουτέρες - Τα ΗΕ βλέπουν ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό

Μετά τις χωριστές συναντήσεις της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Μαρία Ανχελα Ολγκίν με τους δύο ηγέτες τη Δευτέρα, η προσοχή στρέφεται τώρα στην επίσκεψη του ΓΓ και στην ευκαιρία που προσφέρει για την υποστήριξη περαιτέρω προόδου στις συνομιλίες, αναφέρουν τα ΗΕ στην Κύπρο σε ανάρτηση στο Χ το απόγευμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE