Στη Λισαβόνα ο Υπουργός Γεωργίας για την άτυπη σύνοδο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ

Στη Λισαβόνα ο Υπουργός Γεωργίας για την άτυπη σύνοδο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ

Στη Λισαβόνα μετέβη την Κυριακή ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, για να συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αρχίζει σήμερα, Δευτέρα και θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αύριο, Τρίτη 15 Ιουνίου.


Τα θέματα που θα συζητηθούν κατά την άτυπη σύνοδο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, αφορούν το μέλλον της Αλιευτικής Πολιτικής καθώς και τα συστήματα τροφίμων και τη χρήση της καινοτομίας στη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Γεωργίας αναμένεται επίσης να συζητήσουν τα ανοιχτά ζητήματα της μεταρρύθμισης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ώστε να διευκολυνθεί η επίτευξη συμφωνίας σε ένα από τα προσεχή Συμβούλια. 

Στο πλαίσιο των εργασιών της άτυπης συνόδου, οι Υπουργοί Γεωργίας θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν αγροκτήματα στα οποία εφαρμόζεται η γεωργία ακριβείας, η άσκηση δηλαδή γεωργικών πρακτικών που μεγιστοποιούν την αποδοτικότητα των καλλιεργειών, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και περιορίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, επιχειρεί να «κλειδώσει» ένα νέο πολιτικό αφήγημα μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση της Εζεκία Παπαϊωάννου, σηματοδοτούν μια πρώτη ένδειξη ανάκαμψης και σταθεροποίησης της εκλογικής του επιρροής. Πίσω από τη θετική αποτίμηση όμως, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πιο σύνθετη πολιτική εξίσωση της επόμενης περιόδου: Η πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE