Συζήτηση Τζόνσον-Ερντογάν στις Βρυξέλλες με Κυπριακό και Αν. Μεσόγειο στην ατζέντα

Συζήτηση Τζόνσον-Ερντογάν στις Βρυξέλλες με Κυπριακό και Αν. Μεσόγειο στην ατζέντα

Συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες είχαν ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Βρετανός Πρωθυπουργός καλωσόρισε την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε τη σημασία επίτευξης λύσης στην Κύπρο μέσω της διαδικασίας υπό τα Ηνωμένα Έθνη.

Συζήτησαν επίσης τη μάχη κατά του κορωνοϊού και τα εθνικά εμβολιαστικά προγράμματα. Συμφώνησαν στη σημασία της συνεργασίας για να ηττηθεί η πανδημία και να εργαστούν προς αποκατάσταση των ταξιδιών μεταξύ των χωρών τους.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επιπλέον να εργαστούν προς εμβάθυνση της διμερούς σχέσεις σε μια σειρά τομέων, όπως το εμπόριο και η άμυνα.

Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής κάλυψαν επίσης τις εξελίξεις στη Συρία, τη Λιβύη και το Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δημοσκόπηση-θρίλερ στον ΔΗΣΥ: Ανατρέπονται οι ισορροπίες μεταξύ Αννίτας και Αβέρωφ

Δημοσκόπηση-θρίλερ στον ΔΗΣΥ: Ανατρέπονται οι ισορροπίες μεταξύ Αννίτας και Αβέρωφ

Μια σαφώς πιο σύνθετη και πολιτικά απαιτητική πραγματικότητα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση της IMR για λογαριασμό του REPORTER, καθώς η μέχρι πρότινος ευδιάκριτη υπεροχή της Αννίτας Δημητρίου έναντι του Αβέρωφ Νεοφύτου έχει σχεδόν εξανεμιστεί, την ώρα που ένα υπολογίσιμο τμήμα της συναγερμικής βάσης δηλώνει έτοιμο να ακολουθήσει τον τέως πρόεδρο ακόμη και σε μια αυτόνομη πορεία προς τις Προεδρικές του 2028.