Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στις Βρυξέλλες- «Εσπασε ο πάγος»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στις Βρυξέλλες- «Εσπασε ο πάγος»

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά και διήρκεσε μία ώρα.

Κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν πως ο πάγος έσπασε και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αφήσουν πίσω τους την ένταση του 2020, παρά τις πολύ σημαντικές διαφορές, που υπάρχουν.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να δώσει αργότερα συνέντευξη Τύπου, όπου αναμένεται να αναφερθεί και στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Νωρίτερα, πάντως, είχε επιδείξει διαλλακτικό προσωπείο, μιλώντας σε εκδήλωση του Γερμανικού Ταμείου Μάρσαλ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Ενόψει των συναντήσεων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και -κυρίως- τον Τζο Μπάιντεν, Χαρακτήρισε (νατοϊκό) «σύμμαχο» την Ελλάδα, αναφέροντας παράλληλα ότι η επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και η επίλυση των «διμερών θεμάτων», όπως είπε, θα υπηρετήσει την σταθερότητα και και την ευημερία στην περιοχή.

Η σχετική αναφορά έχει ως εξής:

«Σεβόμαστε το Διεθνές δίκαιο, την δικαιοσύνη και την ισότητα, τα αμοιβαία δίκαια και συμφέροντα στις σχέσεις με τους γείτονές μας. Πιστεύω ότι η αναβίωση του διαλόγου μεταξύ της Τουρκίας και της γείτονος και συμμάχου, Ελλάδας, όπως και η επίλυση των διμερών θεμάτων, επίσης θα υπηρετήσει την σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή».
Ο κ.Μητσοτάκης δεν αναμένεται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, να κάνει δήλωση.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Νέες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ, καταρρίφτηκε ιπτάμενο τάνκερ των ΗΠΑ στο Ιράκ - Ανησυχία στην παγκόσμια αγορά ενέργειας

LIVE: Νέες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ, καταρρίφτηκε ιπτάμενο τάνκερ των ΗΠΑ στο Ιράκ - Ανησυχία στην παγκόσμια αγορά ενέργειας

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση μπαίνει ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ, το Ιράν και τις ΗΠΑ, να συνεχίζουν τις επιθέσεις, αλλά ταυτόχρονα να δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν «όσο χρειαστεί», την στιγμή που ο Λίβανος συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις και το πετρέλαιο να συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Το ThemaOnline σας μεταφέρε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE