Εξοργισμός για τη μη ποινική δίωξη για τους φόνους του Μεταξά – «Ήταν κοινό μυστικό» αναφέρει η Κουκουμά - ΒΙΝΤΕΟ
16.06.2021 - 12:19
Διαμαρτυρία πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή έξω από τα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας για την απόφαση να μην υπάρξουν ποινικές διώξεις εναντίον των 15 αστυνομικών για την υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου.
Συγκεκριμένα στην διαμαρτυρία βρίσκονται η γυναικεία οργάνωση ΠΟΓΟ, ενώ το παρόν τους έδωσαν ο Άντρος Κυπριανού και η Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της γυναικείας οργάνωσης ανάφερε ότι η κατάληξη της απόφασης της Νομικής Υπηρεσίας είναι χάδι με οφθαλμοφανή αμέλεια, ενώ δεν έκαναν όσα πρόσταζε το καθήκον τους.
Συνέχισε καταγγέλλοντας ότι η απόφαση ήταν κοινό μυστικό των τελευταίων μηνών και λόγω προεκλογικής εκστρατείας δεν δημοσιεύθηκε για να μην ξεσπάσει επίσημα το ζήτημα πριν τις βουλευτικές εκλογές και την εκλογή της Προέδρου της Βουλής.
Η κα. Κουκουμά τόνισε ότι η Δικαιοσύνη στην Κύπρο είναι ακόμη ένα θεσμικό κομμάτι που χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Στο «σκοτάδι» παραμένουν τα ακριβή αίτια της ανείπωτης τραγωδίας που συγκλονίζει το παγκύπριο, με τον αδόκητο χαμό του 12μηνου βρέφους στη Λεμεσό, το οποίο «έσβησε» μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια.