Οργανώσεις και Σύνδεσμοι διαφωνούν με το προωθούμενο νομικό πλαίσιο για την ενιαία εκπαίδευση

Οργανώσεις και Σύνδεσμοι διαφωνούν με το προωθούμενο νομικό πλαίσιο για την ενιαία εκπαίδευση

Η "ενιαία εκπαίδευση" όπως ορίζεται στα έγγραφα που παρέλαβαν οι πέντε Συνδέσμοι/Οργανώσεις (Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με/χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) Κύπρου,  Παγκύπριος Σύνδεσμος Συνδρόμου Ντάουν, Σύνδεσμος Συγγενών και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό "Μαζί" και Οργάνωση "Αγκαλιά Ελπίδας"),  απέχει κατά πολύ από την ενιαία εκπαίδευση όπως ορίζεται στο διεθνές νομικό πλαίσιο, αναφέρουν σε δελτίο Τύπου. 

Προσθέτουν ότι το προτεινόμενο νομικό πλαίσιο παράλληλα, νομιμοποιεί τις υφιστάμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παιδιών με αναπηρία και δε συνάδει με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Ατομα με Αναπηρία, την οποία η Κύπρος έχει κυρώσει από το 2011.
 
Στο δελτίο Τύπου προστίθεται, μεταξύ άλλων, ότι αρκετοί εμπλεκόμενοι Φορείς (Σύνδεσμοι/Οργανώσεις Εκπρόσωποι Παιδιών με Αναπηρία, Πανεπιστήμια κ.α.) , αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της διαδικασία ετοιμασίας του εν λόγω Νομοσχεδίου και των Κανονισμών, ενημερώνοντας το ΥΠΠΑΝ με επιστολή για τους λόγους της διαφωνίας τους.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. 

BEST OF TOTHEMAONLINE