Οργανώσεις και Σύνδεσμοι διαφωνούν με το προωθούμενο νομικό πλαίσιο για την ενιαία εκπαίδευση

Οργανώσεις και Σύνδεσμοι διαφωνούν με το προωθούμενο νομικό πλαίσιο για την ενιαία εκπαίδευση

Η "ενιαία εκπαίδευση" όπως ορίζεται στα έγγραφα που παρέλαβαν οι πέντε Συνδέσμοι/Οργανώσεις (Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με/χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) Κύπρου,  Παγκύπριος Σύνδεσμος Συνδρόμου Ντάουν, Σύνδεσμος Συγγενών και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό "Μαζί" και Οργάνωση "Αγκαλιά Ελπίδας"),  απέχει κατά πολύ από την ενιαία εκπαίδευση όπως ορίζεται στο διεθνές νομικό πλαίσιο, αναφέρουν σε δελτίο Τύπου. 

Προσθέτουν ότι το προτεινόμενο νομικό πλαίσιο παράλληλα, νομιμοποιεί τις υφιστάμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παιδιών με αναπηρία και δε συνάδει με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Ατομα με Αναπηρία, την οποία η Κύπρος έχει κυρώσει από το 2011.
 
Στο δελτίο Τύπου προστίθεται, μεταξύ άλλων, ότι αρκετοί εμπλεκόμενοι Φορείς (Σύνδεσμοι/Οργανώσεις Εκπρόσωποι Παιδιών με Αναπηρία, Πανεπιστήμια κ.α.) , αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της διαδικασία ετοιμασίας του εν λόγω Νομοσχεδίου και των Κανονισμών, ενημερώνοντας το ΥΠΠΑΝ με επιστολή για τους λόγους της διαφωνίας τους.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE