ΥΓΕΙΑ

Ο ρόλος του νερού στο αδυνάτισμα

Ο ρόλος του νερού στο αδυνάτισμα

Υπάρχουν πολλά "κλειδιά" για το αδυνάτισμα - η σωστή διατροφή και η γυμναστική είναι τα πιο γνωστά από αυτά και η βάση της προσπάθειάς μας. Δεν είναι, όμως, οι μόνοι μας σύμμαχοι. Πολλές φορές ξεχνάμε ότι πρέπει να πίνουμε καθημερινά άφθονο νερό, και πως και αυτό παίζει ρόλο στο να διατηρούμε το βάρος μας σε ιδανικό επίπεδο.

 

Το νερό βρίσκεται σε κάθε κύτταρο του οργανισμού μας. Σε έναν υγιή οργανισμό, τα νεφρά θα κάνουν καλή δουλειά στη ρύθμιση των υγρών του σώματος, παράγοντας περισσότερα ούρα όταν έχουμε λάβει περισσότερα υγρά. Σε περιπτώσεις, όμως, που δεν πίνουμε αρκετό νερό, ο οργανισμός μας είναι πολύ πιο ευαίσθητος και μπορεί να εμφανίσει χειρότερα συμπτώματα.

Υπάρχουν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους το νερό αποτελεί κομμάτι μιας προσπάθειας να χάσουμε βάρος.

Αρχικά, το να πίνουμε αρκετό νερό μπορεί να οδηγήσει συνολικά στο να τρώμε λιγότερο φαγητό. Αυτό μπορεί να συμβεί σε αρκετούς ανθρώπους που συνηθίζουν να τρώνε απερίσκεπτα, καθώς ο οργανισμός μας δεν έχει διαφορετική αίσθηση για πείνα και δίψα, και πολλές φορές ένα ποτήρι νερό είναι αλήθεια αρκετό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν είναι λίγες και οι έρευνες που έχουν δείξει ότι το να πίνουμε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα μπορεί να μας βοηθήσει να νιώσουμε χορτασμένοι με λιγότερο φαγητό.


Το περισσότερο νερό στην καθημερινή μας ζωή, επίσης, ενισχύει τον μεταβολισμό μας. Σε συνδυασμό πάντα με μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, που είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία του εντέρου μας, ένας πιο γρήγορος μεταβολισμός σημαίνει πως μπορούμε να έχουμε πολύ καλύτερο έλεγχο πάνω στο βάρος μας.

Δεν υπάρχει ακριβής αριθμός ποτηριών που πρέπει να πίνουμε την ημέρα - οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές. Το ζήτημα είναι να θυμόμαστε τους βασικούς κανόνες:

  • Έχουμε πάντα μαζί μας ένα μπουκαλάκι με νερό
  • Δεν ξεχνάμε τακτικά να σηκωνόμαστε και να πίνουμε ένα ποτήρι
  • Τα άφθονα λαχανικά στη διατροφή προσφέρουν ακόμα περισσότερο νερό
  • Ο καφές είναι διουρητικός, συνεπώς έχει την αντίθετη επίδραση
  • Οι χυμοί φρούτων μπορεί να περιέχουν πολύ νερό, αλλά και αρκετή ζάχαρη, συνεπώς δεν είναι η ιδανική πηγή ενυδάτωσης

Αν ανήκετε στους ανθρώπους που απλώς δεν τους αρέσει η γεύση - ή μάλλον η έλλειψη γεύσης - του νερού, τότε μπορείτε να φτιάχνετε τσάι από βότανα και να το έχετε στο ψυγείο ή να ρίχνετε στο νερό σας λίγο λεμόνι. Επίσης, θα πούμε ξανά πως φρούτα και λαχανικά όπως το αγγούρι, το σπανάκι και το καρπούζι, αποτελούνται σχεδόν 100% από νερό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top