Αποφασίσαμε με Μακρόν, Μητσοτάκη και Μπάιντεν να εντείνουμε τις επαφές μας, λέει ο Ερντογάν

Αποφασίσαμε με Μακρόν, Μητσοτάκη και Μπάιντεν να εντείνουμε τις επαφές μας, λέει ο Ερντογάν

Αποφασίσαμε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να εντείνουμε τις επαφές μας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.


Σε δηλώσεις του έπειτα από την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με αρκετούς ηγέτες χωρών και συμφώνησαν να αναπτύξουν τη συνεργασία τους με ηγέτες με τους οποίους υπήρξαν "διάφορα γεγονότα μέχρι σήμερα" όπως ανέφερε. “Αποφασίσαμε με τον κ. Μακρόν, τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Μπάιντεν να εντείνουμε τις απευθείας επαφές μας”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι με τον Αμερικανό Πρόεδρο είχε την πρώτη του τετ α τετ συνάντηση μετά την εκλογή του, χαρακτηρίζοντάς την σημαντική. “Συμφωνήσαμε ότι δεν έχουμε ζητήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν με τις ΗΠΑ και ότι οι τομείς συνεργασίας μας είναι ευρείς και κερδοφόροι”. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι είναι αποφασισμένοι να επωφεληθούν στο έπακρο από αυτό το "όμορφο κλίμα" που έχουν πετύχει με τον Τζο Μπάιντεν. 

Ανακοίνωσε επίσης την άρση όλων των μέτρων μετακίνησης για τον κορωνοϊό από την 1η Ιουλίου, ωστόσο είπε ότι η μουσική θα κλείνει στις 12.00 τα μεσάνυχτα “γιατί κανείς δεν έχει δικαίωμα να ενοχλεί κανένα”, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις, καθότι δεν το συνέδεσε με τον κορωνοϊό.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας.