Τούρκοι μπούκαραν οπλισμένοι σε κυπριακό σκάφος – Τους ελευθέρωσαν έξι ώρες αργότερα - ΒΙΝΤΕΟ

Τούρκοι μπούκαραν οπλισμένοι σε κυπριακό σκάφος – Τους ελευθέρωσαν έξι ώρες αργότερα - ΒΙΝΤΕΟ

Παρενόχληση κυπριακού αλιευτικού σκάφους από οπλισμένους Τούρκους σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 22 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του Alpha Κύπρου, Τούρκοι παρενόχλησαν κυπριακό αλιευτικό σκάφος με την ονομασία «Μπουμπουλίνα» βρισκόταν 20 ναυτικά μίλια σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της περιοχής Αποστόλου Ανδρέα.

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους Άριστος Αριστείδου ανάφερε ότι στις 2:30 το μεσημέρι της Τρίτης 22/6, τουρκική ακταιωρός τους πλησίασε με αποτέλεσμα να τους καλέσουν να σταματήσουν το σκάφος και εκεί ανέβηκαν επτά οπλισμένοι Τούρκοι βάζοντας τον ιδιοκτήτη και το πλήρωμα σε μία γωνιά και άρχισαν να ερευνούν το σκάφος.

Εκτός από τις έρευνες προκάλεσαν και ζημιές στο σκάφος, ενώ συνέχισαν να τους συνοδεύουν μέχρι και τις 8:30 το βράδυ. Όταν έφθασαν μέχρι και την Δερύνεια και τους κάλεσαν να φύγουν αναφέροντας τους ότι πρόκειται για αποκλειστική τούρκικη οικονομική ζώνη και δεν είναι ευπρόσδεκτοι να ψαρεύουν εκεί.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ψήφος εμπιστοσύνης από ExxonMobil: Στα 6–9 τρισ. κυβικά πόδια τα κοιτάσματα στο τεμάχιο 10

Ψήφος εμπιστοσύνης από ExxonMobil: Στα 6–9 τρισ. κυβικά πόδια τα κοιτάσματα στο τεμάχιο 10

Στα 6-9 τρισεκατομμύρια κ.π. υπολογίζεται η ποσότητα φυσικού αερίου στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αντιπροέδρου της ExxonMobil Τζον Άρντιλ, σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE