Τούρκοι μπούκαραν οπλισμένοι σε κυπριακό σκάφος – Τους ελευθέρωσαν έξι ώρες αργότερα - ΒΙΝΤΕΟ

Τούρκοι μπούκαραν οπλισμένοι σε κυπριακό σκάφος – Τους ελευθέρωσαν έξι ώρες αργότερα - ΒΙΝΤΕΟ

Παρενόχληση κυπριακού αλιευτικού σκάφους από οπλισμένους Τούρκους σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 22 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του Alpha Κύπρου, Τούρκοι παρενόχλησαν κυπριακό αλιευτικό σκάφος με την ονομασία «Μπουμπουλίνα» βρισκόταν 20 ναυτικά μίλια σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της περιοχής Αποστόλου Ανδρέα.

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους Άριστος Αριστείδου ανάφερε ότι στις 2:30 το μεσημέρι της Τρίτης 22/6, τουρκική ακταιωρός τους πλησίασε με αποτέλεσμα να τους καλέσουν να σταματήσουν το σκάφος και εκεί ανέβηκαν επτά οπλισμένοι Τούρκοι βάζοντας τον ιδιοκτήτη και το πλήρωμα σε μία γωνιά και άρχισαν να ερευνούν το σκάφος.

Εκτός από τις έρευνες προκάλεσαν και ζημιές στο σκάφος, ενώ συνέχισαν να τους συνοδεύουν μέχρι και τις 8:30 το βράδυ. Όταν έφθασαν μέχρι και την Δερύνεια και τους κάλεσαν να φύγουν αναφέροντας τους ότι πρόκειται για αποκλειστική τούρκικη οικονομική ζώνη και δεν είναι ευπρόσδεκτοι να ψαρεύουν εκεί.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE