Τούρκοι μπούκαραν οπλισμένοι σε κυπριακό σκάφος – Τους ελευθέρωσαν έξι ώρες αργότερα - ΒΙΝΤΕΟ

Τούρκοι μπούκαραν οπλισμένοι σε κυπριακό σκάφος – Τους ελευθέρωσαν έξι ώρες αργότερα - ΒΙΝΤΕΟ

Παρενόχληση κυπριακού αλιευτικού σκάφους από οπλισμένους Τούρκους σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 22 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του Alpha Κύπρου, Τούρκοι παρενόχλησαν κυπριακό αλιευτικό σκάφος με την ονομασία «Μπουμπουλίνα» βρισκόταν 20 ναυτικά μίλια σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της περιοχής Αποστόλου Ανδρέα.

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους Άριστος Αριστείδου ανάφερε ότι στις 2:30 το μεσημέρι της Τρίτης 22/6, τουρκική ακταιωρός τους πλησίασε με αποτέλεσμα να τους καλέσουν να σταματήσουν το σκάφος και εκεί ανέβηκαν επτά οπλισμένοι Τούρκοι βάζοντας τον ιδιοκτήτη και το πλήρωμα σε μία γωνιά και άρχισαν να ερευνούν το σκάφος.

Εκτός από τις έρευνες προκάλεσαν και ζημιές στο σκάφος, ενώ συνέχισαν να τους συνοδεύουν μέχρι και τις 8:30 το βράδυ. Όταν έφθασαν μέχρι και την Δερύνεια και τους κάλεσαν να φύγουν αναφέροντας τους ότι πρόκειται για αποκλειστική τούρκικη οικονομική ζώνη και δεν είναι ευπρόσδεκτοι να ψαρεύουν εκεί.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE