ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κύπρος δεύτερη στην ΕΕ σε ό,τι αφορά στήριξη εργαζομένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Η Κύπρος δεύτερη στην ΕΕ σε ό,τι αφορά στήριξη εργαζομένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Στη δεύτερη θέση της ΕΕ ως προς το ποσοστό των εργαζομένων που έτυχαν δημόσιας στήριξης κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, κατατάσσει την Κύπρο έκθεση της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρει η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου σε γραπτή ανακοίνωσή της.

 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για την έκθεση της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Social Protection Committee) με τίτλο “Monitoring Report on the Employment and Social Situation in the EU following the Outbreak of the COVID-19 Pandemic” και αφορά στην κοινωνική κατάσταση των κρατών μελών της ΕΕ σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας και τα σχετικά μέτρα στήριξης που υλοποιούν τα κράτη μέλη.
 
«Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται και αναλύονται στην έκθεση, η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν δεύτερη μεταξύ των κρατών μελών ως προς το ποσοστό των εργαζομένων που έτυχαν στήριξης μέσα από τα Ειδικά Σχέδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας», σημειώνει το Υπουργείο.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην έκθεση αναφέρεται ότι στην Κυπριακή Δημοκρατία έλαβαν στήριξη περί το 33,4% των εργαζομένων.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη των εργαζομένων, η οποία και με τα Ειδικά Σχέδια που θα δημοσιευτούν για τον μήνα Ιούνιο 2021, συνεχίζεται για 16ο συνεχόμενο μήνα από το ξέσπασμα της πανδημίας τον Μάρτιο 2020, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top