ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου συνομίλησε με ανθρώπους του πρωτογενή τομέα στο Κίτι

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου συνομίλησε με ανθρώπους του πρωτογενή τομέα στο Κίτι

Ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου συνομίλησε την Παρασκευή με ανθρώπους του πρωτογενή τομέα στο Κίτι και συγκεκριμένα της καλλιέργειας καρπουζιών.

Σε ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει πως ο κ. Νεοφύτου επισκέφθηκε το Κίτι, συνοδευόμενος από Βουλευτές και στελέχη του κόμματος, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ανθρώπους του πρωτογενή τομέα και πιο συγκεκριμένα της καλλιέργειας καρπουζιών.

Ο Βουλευτής Πρόδρομος Αλαμπρίτης, δήλωσε εκ μέρους του Προέδρου ότι «έχουμε σκοπό να επισκεφτούμε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, στην πόλη, στην επαρχία αλλά και γενικότερα σε όλη την Κύπρο για να δούμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα, να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες των γεωργών μας, του πρωτογενή τομέα της παραγωγής και να δώσουμε λύσεις». «Ο πρωτογενής τομέας, η γεωργία μας, πρέπει να στηριχθεί μέσα από το κράτος, μέσα από προγράμματα, να βρούμε τον τρόπο μέσα από το πρόγραμμα ανταγωνιστικότητας να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής», πρόσθεσε..

Από την πλευρά του ο παραγωγός Αντρέας Καϊλής ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο ίδιος είναι από το 1980 παραγωγός και αναφέρθηκε στα προβλήματά του τομέα, τα οποία, όπως είπε, είναι αρκετά.

«Το κόστος είναι τεράστιο κι αυτή τη στιγμή τα καρπούζια φεύγουν από το χωράφι με εξευτελιστικές τιμές. Αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα για εμάς», σημείωσε. Οι κόποι μας, πρόσθεσε, «είναι αρκετοί, η φυτεία είναι πολυέξοδη, τα φυτά κοστίζουν 645 ευρώ τη χιλιάδα».. «Η χρονιά δεν ήταν κερδοφόρα, ενώ πιστεύω ότι επηρέασαν πολλοί λόγοι, η υπερπαραγωγή, το ότι δεν έχουμε τουρίστες ενώ επηρέασαν και οι καιρικές συνθήκες» ανέφερε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top