«Θερμός» κλοιός για Χάσικο – Aπαντά στις κατηγορίες για ενίσχυση των αυθαιρεσιών στις παραλίες!

«Θερμός» κλοιός για Χάσικο – Aπαντά στις κατηγορίες για ενίσχυση των αυθαιρεσιών στις παραλίες!

Σε διευκρινίσεις προέβη ο Υπουργός Εσωτερικών μετά από δημοσιεύματα σε ΜΜΕ περί «κατάλυσης της νομιμότητας», με το σκεπτικό ότι το ΥΠΕΣ «καλεί τις Τοπικές Αρχές να μην εφαρμόσουν τον Κανονισμό που ψήφισε η Βουλή για τη διαχείριση των θαλάσσιων σπορ στις παραλίες».

Ο Σωκράτης Χάσικος υπέδειξε ότι «το ΥΠΕΣ όχι μόνο δεν έχει καταλύσει τη νομιμότητα, αλλά, αντίθετα, προσπαθεί να τη διαφυλάξει από κάθε είδους αυθαιρεσία».

Στην απάντηση του ο Υπουργός Εσωτερικών εξηγεί τα γεγονότα ξεκαθαρίζοντας ότι «το ΥΠΕΣ, καθ’ υπόδειξη της Νομικής Υπηρεσίας του Κράτους, όχι μόνο δεν έχει καταλύσει τη νομιμότητα αλλά, αντίθετα, προσπαθεί να τη διαφυλάξει από κάθε είδους αυθαιρεσία, από οπουδήποτε και αν αυτή προέρχεται».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απάντηση του ΥΠΕΣ «η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε τους υπό αναφορά Κανονισμούς στις 24.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.