ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος της Επ. Άμυνας δεν συγκαλεί συνεδρία λόγω συμμετοχής του Προέδρου του ΕΛΑΜ

Ο Πρόεδρος της Επ. Άμυνας δεν συγκαλεί συνεδρία λόγω συμμετοχής του Προέδρου του ΕΛΑΜ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Μαρίνος Σιζόπουλος σε συνέχεια της ένστασης για τη σύνθεση των μελών της Επιτροπής της οποίας προεδρεύει, που διατύπωσε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής την περασμένη Πέμπτη όπως διευκρίνισε στο ΚΥΠΕ, έκρινε ορθό να κοινοποιήσει τη θέση του στην Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Επιλογής Αννίτα Δημητρίου.

Από την άλλη, το ΕΛΑΜ με ανακοίνωση του αναφέρει ότι δεν υπάρχουν νομικοί ή δεοντολογικοί λόγοι για την εξαίρεση Βουλευτή από συγκεκριμένη Επιτροπή, πόσο μάλλον Προέδρου Κοινοβουλευτικού Κόμματος,

Ο κ. Σιζόπουλος εξήγησε περαιτέρω ότι πρόσθετος λόγος για τον οποίο έκρινε ορθό να διατυπώσει και εγγράφως τη θέση του προς την Πρόεδρο της Βουλής, είναι ότι κατά την υπό αναφορά συνεδρία της Ολομέλειας, η Πρόεδρος της Βουλής προήδρευσε της συνεδρίας, καθώς προήδρευε της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σιζόπουλος στην επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής, ως συνέχεια της ένστασης που διατύπωσε για τη σύνθεση της Επιτροπής Άμυνας, ενημερώνει την Πρόεδρο του νομοθετικού σώματος ότι δεν θα συγκαλέσει συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας αν δεν εξαιρεθεί από τη σύνθεση της ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, που όπως επαναλαμβάνει δεν υπηρέτησε στρατιωτική θητεία, αλλά και εκτελούσε τα χρέη σωματοφύλακα σε αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης και ως εκ τούτου δεν μπορεί να λαμβάνει γνώση, να συμμετέχει και λαμβάνει θέση σε ευαίσθητα θέματα επί των οποίων συζητά και αποφασίζει η Επιτροπή Άμυνας .

Τοποθετούμενο στην ενέργεια του Προέδρου της Επιτροπής Άμυνας, το ΕΛΑΜ με ανακοίνωση, εξέφρασε την άποψη ότι κατέστη ξεκάθαρο πως ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ επιδιώκει να δημιουργήσει εντυπώσεις, προσπαθώντας να ανακτήσει το χαμένο έδαφος από τις βουλευτικές εκλογές και την απώλεια της 4ης θέσης από το ΕΛΑΜ.

Την ίδια στιγμή, εκφράζει εντονότατες ανησυχίες για τη συμμετοχή Βουλευτών της ΕΔΕΚ στην Επιτροπή Άμυνας, ενός κόμματος που είχε άριστη σχέση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, Υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, «αδελφό» κόμμα της ΕΔΕΚ και άτομο που είχε καταδικαστεί για σκάνδαλα εκατομμυρίων, με διασπάθιση δημοσίου χρήματος για αγορές οπλικών συστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το ΕΛΑΜ αναφέρει επίσης ότι δεν υπάρχουν νομικοί ή δεοντολογικοί λόγοι για την εξαίρεση Βουλευτή από συγκεκριμένη Επιτροπή, πόσο μάλλον Προέδρου Κοινοβουλευτικού Κόμματος, ως εκ τούτου το αίτημα του κ. Σιζόπουλου είναι άνευ αντικειμένου και δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να εξαιρέσει τον οποιονδήποτε από την Επιτροπή Άμυνας.

Το Μέτωπο διατυπώνει επίσης τη θέση πως αν αποφασιστεί να υπάρξουν κριτήρια για την Επιτροπή Άμυνας, τότε αντιστοίχως θα πρέπει να υπάρξουν κριτήρια για όλες τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και θέτει τον κ. Σιζόπουλο ενώπιον των ευθυνών του αν δεν προχωρήσει το συντομότερο σε συνεδρία της συγκεκριμένης επιτροπής, καθώς θα έχει την απόλυτη ευθύνη για σημαντικά ζητήματα που εκκρεμούν στον τομέα της άμυνας.

Το ΕΛΑΜ αναφέρει ότι ο κ. Χρίστου έχει καταθέσει ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων τα ιατρικά πιστοποιητικά της νόμιμης απαλλαγής του από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς,

Στο ΕΛΑΜ απάντησε με ανακοίνωση η ΕΔΕΚ στην οποία αναφέρει ότι δεν εκπλήσσει που το ΕΛΑΜ, και ο κ. Χρίστου δεν απαντούν κατά τρόπο ξεκάθαρο, εάν ήταν ή όχι ο κ. Χρίστου σωματοφύλακας του αρχηγού μιας εγκληματικής οργάνωσης που καταδικάστηκε με απόφαση Δικαστηρίου στην Ελλάδα.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top