ΔΙΕΘΝΗ

Προς άρση υποχρέωσης για χρήση μάσκας στη Βρετανία από τις 19 Ιουλίου, σύμφωνα με την Daily Mail

Προς άρση υποχρέωσης για χρήση μάσκας στη Βρετανία από τις 19 Ιουλίου, σύμφωνα με την Daily Mail

Προς κατάργηση της υποχρέωσης για χρήση μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους στις 19 Ιουλίου προσανατολίζεται η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Η ημερομηνία αυτή έχει οριστεί ως «Ημέρα Ελευθερίας» στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς όπως επιβεβαίωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο νέος Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ, πρόθεση παραμένει η άρση όλων των νομικών περιορισμών κατά της πανδημίας εκείνη την ημέρα.

Η χρήση μάσκας αποτελεί αντικείμενο χωριστής αξιολόγησης. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ωστόσο, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πιέζει για άρση των κανόνων για τη χρήση μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους ώστε η καθημερινότητα των Βρετανών να επανέλθει «όσο κοντά γίνεται στο κανονικό».

Η Mail σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει την κατάργηση των αριθμητικών ορίων στις συναθροίσεις τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους, την κατάργηση του κανόνα τήρησης κοινωνικών αποστάσεων, ενώ δε θα υπάρχει υποχρέωση επίδειξης αποδεικτικού εμβολιασμού για είσοδο σε καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Ακόμα και τα νυχτερινά κλαμπ διασκέδασης, που είναι οι τελευταίες επιχειρήσεις που παραμένουν εντελώς κλειστές, αναμένεται να ανοίξουν στις 19 του μήνα χωρίς μάλιστα την ανάγκη επίδειξης αρνητικού διαγνωστικού τεστ.

Σε ό,τι αφορά τις μάσκες, η κυβέρνηση φέρεται να είναι όλο και πιο βέβαιη ότι μπορεί να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση τους σε καταστήματα και σε μέσα συγκοινωνίας. Ενδεχομένως να παραμείνουν υποχρεωτικές στα νοσοκομεία. Επίσης, αναμένεται να διατηρηθεί ως σύσταση προς το επιβατικό κοινό να χρησιμοποιεί μάσκα σε τρένα και λεωφορεία.

Εκπρόσωπος του Βρετανού Πρωθυπουργού ανέφερε σχετικά ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να καταργήσει όσους το δυνατόν περισσότερους περιορισμούς είναι ασφαλές να καταργηθούν.

Αν και επιστήμονες προειδοποιούν ότι η κυβέρνηση κινδυνεύει να επαναλάβει λάθη του περσινού καλοκαιριού, όταν άνοιξε μαζικά η εστίαση με αποτέλεσμα αύξηση της διασποράς του ιού, άλλοι σύμβουλοι και υπουργοί πιστεύουν πως τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι τα εμβόλια έχουν διαρρήξει τη σύνδεση μεταξύ κρουσμάτων και νοσηλειών.

Ενώ τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 70% σε μία εβδομάδα, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία έχουν αυξηθεί κατά 6,4% και αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους πολίτες.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top