Ελλάδα-Κορωνοϊός: Εισήγηση για μπλόκο στις μετακινήσεις από νομό σε νομό για τους μη εμβολιασμένους

Ελλάδα-Κορωνοϊός: Εισήγηση για μπλόκο στις μετακινήσεις από νομό σε νομό για τους μη εμβολιασμένους

Μέτρα για τους μη εμβολιασμένους, που θα μπορούν να ταξιδεύουν από νομό σε νομό μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού, είτε μοριακό εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Ειδικότερα, η εισήγηση προβλέπει να γίνονται εσωτερικές μετακινήσεις για τους ανεμβολιαστους πολίτες με αρνητικό μοριακό έλεγχο ή με αρνητικό rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτά τα self test.

Η εισήγηση κρίθηκε αναγκαία για τη διασφάλιση της μη διασποράς του κορωνοιου το επόμενο διάστημα που αναμένεται η κινητικότητα να εκτοξευθεί λόγω θέρους και διακοπών.

Πρόκειται για μια πρόταση η οποία ελπιζεται ότι θα λειτουργήσει και ως μοχλός πίεσης για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, δεδομένου ότι ο έλεγχος συνεπάγεται κόστος. Ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Φ. Φαίδωνος: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου - Αποχώρησε η ομάδα του ΑΚΕΛ

Φ. Φαίδωνος: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου - Αποχώρησε η ομάδα του ΑΚΕΛ

Με μειωμένη παρουσία μελών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, η οποία είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των εξελίξεων που αφορούν τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος.

BEST OF TOTHEMAONLINE