ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίπλαρος: Η Επιτροπή Υγείας θα επισκέπτεται τακτικά χώρους όπου δίνονται οι μάχες

Δίπλαρος: Η Επιτροπή Υγείας θα επισκέπτεται τακτικά χώρους όπου δίνονται οι μάχες

Τη δέσμευση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Υγείας όπως μεταβαίνει σε τακτά διαστήματα «στους χώρους όπου δίνονται οι μάχες», τα κρατικά νοσηλευτήρια, τις κλινικές και τα θεραπευτικά κέντρα, μετέφερε ο Πρόεδρος της επιτροπής Ευθύμιος Δίπλαρος μετά την πρώτη συνεδρία της Επιτροπής.

 
Σε δηλώσεις του, ο κ. Δίπλαρος είπε πως η Επιτροπή προγραμματίζει επίσης επίσκεψη στο εμβολιαστικό κέντρο των Λατσιών, προκειμένου να ενημερωθούν αρμοδίως για το εμβολιαστικό πρόγραμμα.
 
Εξάλλου, ο κ. Δίπλαρος είπε πως μέλη της επιτροπής θα επισκεφθούν το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, «για να ακούσουμε και τους συγγενείς των ασθενών και τους ίδιους για να αφουγκραστούμε από την πρώτη στιγμή τι είναι αυτό που θέλουν από εμάς από την Επιτροπή Υγείας της Βουλής».
 
«Θα μεταβαίνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα σε όλους τους χώρους και τα νοσηλευτήρια, ακριβώς εκεί που μεταβαίνουν οι συμπολίτες μας για να τους ακούσουμε, αφουγκραστούμε τις έγνοιες και τα παράπονά τους. Οφείλουμε ως εκπρόσωποι του λαού να είμαστε εκεί δίπλα τους και αυτό θα πράξουμε κατά την πενταετία», πρόσθεσε.
 
Παράλληλα είπε πως στη συνεδρία έχει διαμηνύσει και στο Υπουργείο Υγείας και στις υπηρεσίες της Βουλής την πρόθεσή του «για μια εξαντλητική διαβούλευση επί των νομοσχεδίων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα αποτελεί για μένα προτεραιότητα προτού κατατεθούν ενώπιον της Επιτροπής ένα νομοσχέδιο ή πρόταση νόμου.
 
«Δεν έχουμε χρόνο να χάνουμε για αυτό και η διαβούλευση θα προηγείται και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ατέρμονες συζητήσεις», πρόσθεσε.
 
Σύμφωνα με τον κ. Δίπλαρο την επόμενη ή την μεθεπόμενη συνεδρία θα παραστεί ο νέος Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας προκειμένου να τους μεταφέρει το όραμά του για τον τομέα της υγείας.
 
«Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν, που αφορούν την πανδημία που πρέπει να αντιμετωπίσουμε κυρίως λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων», είπε, λέγοντας ότι όλα τα μέλη της επιτροπής εξέφρασαν ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων και αναφέρθηκαν στα όσα πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση των κινήτρων για την αύξηση των εμβολιασμών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top