ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαδόπουλος: Ο αγώνας ελευθερίας και επιβίωσης θέλει σύνεση, όραμα και υπευθυνότητα

Ν. Παπαδόπουλος: Ο αγώνας ελευθερίας και επιβίωσης θέλει σύνεση, όραμα και υπευθυνότητα

Στην εκτίμηση ότι ο αγώνας μας, αγώνας ελευθερίας, δημοκρατίας και επιβίωσης, θέλει σύνεση, αλλά και όραμα, θέλει υπευθυνότητα, προέβη ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως ο αγώνας μας πρέπει να προσβλέπει σ΄ ένα σίγουρο μέλλον και όχι σ’ ένα αβέβαιο αύριο .

Αν οι συγγενείς των ηρώων της Νατάς έχουν υπέρτατο δικαίωμα να περηφανεύονται για την αρετή των πεσόντων και των αγνοουμένων τους, η Κύπρος έχει υπέρτατη υποχρέωση να τιμά τη θυσία τους και να αγωνίζεται για τη δικαίωση τους, ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος σε ομιλία του στο Ετήσιο Μνημόσυνο Ηρώων της Νατάς, Χριστάκη Χριστοφή, και Αρέστη Σεργίου ,που τελέστηκε σήμερα στην Εκκλησία Αγίου Νικολάου, στην Νατά της επαρχίας Πάφου.

Τα οστά τους συνέχισε , “μπορεί να βρίσκονται σήμερα θαμμένα στη γενέθλια γη τους, η αρετή τους όμως και η λεβεντιά τους θα παραμείνουν ζωντανά και άταφα σύμβολα, για να διαμηνύουν τις ευθύνες και το χρέος μας, απέναντι σ’ αυτή τη μικρή και βασανισμένη γη της Κύπρου, που για την ελευθερία μας εκείνοι χάρισαν την όμορφη νιότη τους και για τη δικαίωση της εμείς αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε”.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως “με βαθειά συγκίνηση βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στον Ιερό χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη Νατά, για να τιμήσουμε του ήρωες της τουρκικής εισβολής, τα λεβεντόπαιδα της κοινότητας, τους αστυνομικούς Χριστάκη Χριστοφή και Αρέστη Σεργίου που έπεσαν από τουρκικά πυρά εν ώρα καθήκοντος”, αναφέροντας πως “ τα μνημόσυνα των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή δεν είναι μόνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους.Είναι και υπέρ ανατάσεως του δικού μας αγωνιστικού φρονήματος, που τόσο έχει ανάγκη στις σημερινές συνθήκες ο λαός μας”, συμπλήρωσε.

Η διαρκής μνήμη της δικής τους θυσίας, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος αποτελεί τη μόνη ασφαλιστική δικλείδα για τη συνέχιση της αντίστασης μας στα άνομα σχέδια των εισβολέων.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως ελάχιστο φόρο τιμής, της Πολιτείας, την θέση του Αρέστη Σεργίου στην Αστυνομία, κατέλαβε η σύζυγος του Αντρούλλα με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά, την Στέλλα και τον Σέργιο, που είναι σήμερα περήφανοι για τον ήρωα πατέρα τους.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και σε ένα άλλο άξιο τέκνο της ηρωοτόκου Νατάς, τον αγνοούμενο ήρωα Λεύκιο Ηροδότου, που χάθηκαν τα ίχνη του κατά την 2η Τουρκική εισβολή, ενώ πολεμούσε στο 361 Τ.Π., μεταξύ Κλεπίνης – Μιας Μηλιάς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top