ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στον Αρακαπά, παραμένουν δυνάμεις για πιθανές αναζωπυρώσεις

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στον Αρακαπά, παραμένουν δυνάμεις για πιθανές αναζωπυρώσεις

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 08:00 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο και ώρα 13:50 στην κοινότητα Αρακαπά και επεκτάθηκε στις κοινότητες Επταγώνιας, Ακαπνού, Οράς, Μελίνης, Συκόπετρας, Οδού, Αγίων Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, λόγω της τεράστιας έκτασης της πυρκαγιάς, στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 55 τετραγωνικών χιλιομέτρων  καλυμμένη με δασική βλάστηση και γεωργικές καλλιέργειες. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν κατοικίες και άλλες ιδιωτικές περιουσίες. Λόγω της πυρκαγιάς, έχασαν τη ζωή τους 4 άνθρωποι, πλησίον της κοινότητας Οδού.
 
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν πέραν των 600 ατόμων του Τμήματος Δασών, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, των Επαρχιακών Διοικήσεων Λεμεσού και Λάρνακας, της Εθνικής Φρουράς, των Κοινοτικών Συμβουλίων, καθώς και εθελοντές. Απασχολήθηκαν πέραν των 70 πυροσβεστικών οχημάτων, 14 προωθητές γαιών, καθώς επίσης και αριθμός γεωργικών ελκυστήρων, εκσκαφέων και βυτιοφόρων. H καμένη περιοχή χαρτογραφήθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) της Εθνικής Φρουράς με στόχο τον εντοπισμό των ενεργών εστιών φωτιάς και τον σχεδιασμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης.
 
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ενεργοποιήθηκε το Ειδικό Εθνικό Σχέδιο «Ήφαιστος» και ζητήθηκε βοήθεια για αποστολή πτητικών μέσων από το εξωτερικό.
 
Τέθηκε επίσης σε εφαρμογή το Σχέδιο  «Ίκαρος 2» που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Επιχείρησαν συνολικά 11 πτητικά μέσα από την Κύπρο συμπεριλαμβανομένων των 2 ελικοπτέρων από τις Βρετανικές Βάσεις, 2 αεροπλάνα Canadaır από την Ελλάδα και 2 αεροπλάνα τύπου Air Tractor από το Ισραήλ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top