«Έφυγε» από τη ζωή ο συγγραφέας, Πάνος Ιωάννιδης

«Έφυγε» από τη ζωή ο συγγραφέας, Πάνος Ιωάννιδης

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το θάνατο του Πάνου Ιωαννίδη, "ενός ξεχωριστού ανθρώπου, ενός ταλαντούχου και εξαίρετου συγγραφέα με σημαντικό έργο", όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Από τη σκηνή του ΘΟΚ παρουσιάστηκαν τα έργα του Το Μπάνιο (1978), Ονήσιλος (1981), το μονόπρακτο Ντράι Μαρτίνι - μέρος της παραγωγής με τίτλο Ιούλης’ 74 (1984) και Πέτρος ο Α’ (1990).

Διετέλεσε Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του ΘΟΚ (1980-1982).


Ο Πάνος Ιωαννίδης τιμήθηκε με τέσσερα κρατικά βραβεία, με το Βραβείο Θεοδόση Πιερίδη και Τεύκρου Ανθία, με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς της Ε.Λ.Κ. «Γ.Φ. Πιερίδης» και το 2007 του απονεμήθηκε το Αριστείο Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

"Η Πρόεδρος, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, το Διοικητικό και Τεχνικό προσωπικό του ΘΟΚ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του", αναφέρει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Πότε διαλύεται η Βουλή - Δεν έχουν εγγραφεί στον εκλογικό κατάλογο 160.094 πολίτες

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Πότε διαλύεται η Βουλή - Δεν έχουν εγγραφεί στον εκλογικό κατάλογο 160.094 πολίτες

Συνολικά 160.094 Κύπριοι πολίτες άνω των 18 ετών, δεν έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής στον εκλογικό κατάλογο, ενώ για στις ηλικίες 18-25 το ποσοστό των μη εγγεγραμμένων ανέρχεται στο 52,06% σύμφωνα με τα στοιχεία από το Σύστημα Αρχείου Πληθυσμού, όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Ελλίκος Ηλία, την Παρασκευή.

BEST OF TOTHEMAONLINE